Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på hvit kake med smak av mandel – Trykk HER
Hvis du ønskeroppskriften på gresskarlatte – trykk HER

For noen dager siden fortalte jeg at jeg har vært så heldig å få lage min egen mixbok hos @personligalmanakk. Og ikke minst at jeg har fått en verdikode pålydende 450 kroner, som jeg legger ut som GIVEWAY på INSTAGRAM @heidisboble.no i dag. Den heldige vinneren trekkes søndag 20 november.
Slik kan du delta på INSTAGRAM:
1. Følg @heidisboble og @personligalmanakk
2. Lik innlegget og kommenter hvorfor du ønsker en almanakk
3. Tagg to venner som også burde ha en Personlig Almanakk
Hvis du ikke vinner, men ønsker deg en #personligalmanakk kan du bruke koden SUPERPLAN, da får du 10 % rabatt på et helt kjøp. Koden er gyldig tom 30. november.

Mixboka mi heter selvfølgelig “Heidisboble mixbok”. Siden jeg blogger aller mest om mat og bøker lagde jeg min mixbok slik at den hovedsakelig er rettet inn på mat, bøker og bloggen min. Derfor har jeg masse herlige sider og lister for planlegging av blogginnlegg, menyer, middager, utvikling av oppskrifter mm.

I tillegg har jeg mange sider for bøker som jeg ønsker å lese, og hvor jeg kan gjøre notater mens jeg leser. I tillegg har jeg lagt inn kreative planleggingssider for mine kommende håndarbeidsprosjekter (så vi får se hva som skjer på den fronten), og noen psykiskhelse sider, som jeg allerede nå ser at jeg har alt for få av og litt oppryddingssider. Jeg gleder meg allerede til å ta boka skikkelig i bruk.

Hvit kake med smak av mandel, er laget med eggehviter som er pisket til marengs og den er smaksatt med mandelekstrakt (NB! ikke mandelessens). Det gjør at det er en lett og luftig kake som smaker mandel.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12-15 | 40 min | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Mel (ca 6 ½ dl) |
4 ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
200 g | Smør |
300 g | Sukker (ca 3 ½ dl) |
2 ½ dl | Melk |
1 ts | Mandelekstrakt (ikke essens) |
4 | Eggehviter (160 g) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader – Legg bakepapir i bunnen av en (stor) langpanne Den som fulgte med stekeovnen Ca 35 x 25 cm – Smør kantene som ikke dekkes av bakepapiret |
3 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker – Gjenta gjerne tre ganger |
4 Pisk smøret og 200 g sukker lyst og luftig |
5 Rør inn mandelekstrakten inn i melka, og – Rør inn melk og hvetemel i kakerøra Litt om gangen og pass på at alt er rørt inn før du tilsetter mer |
6 Pisk eggehvitene til marengs Tilsett 100 g sukker gradvis mens du pisker til marengs Pisk til marengsen er myk men holder formen |
7 Vend marengsen inn i kakerøra |
8 Fordel røra i langpanna |
9 Stekes i ca 15 min til den er gjennomstekt |
10 La kaka stå 10 min i forma, før den – Hvelves |
11 Skjær i passende biter og server |

På flyplassen i Alicante, hadde Starbucks en gang tilbud på PUMPKIN SPICE LATTE. Selvfølgelig måtte jeg smake på denne klassikeren som man både ser på filmer og leser om i bøker, og jeg ble litt hekta. Heldigvis hang oppskrift ved disken, og jeg kunne ikke dy meg og tok selvfølgelig bilde av den. Jeg har endret litt på fremgangsmåten, som passer bedre for meg, og jeg bruker 1 sukett isteden for honning.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 | 3 min | Enkel |

Ingredienser:
Kaffe (varm) | |
2 ts | Honning (eller 1 sukett) |
½ ts | Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) |
2 dl | Melk (varm) |
Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften.
Topping (valgfritt):

Slik gjør du:
1 Ha krydder og honning i en stor kopp – Tilsett kaffen – Rør ut krydderblandingen og honningen |
2 Varm melken Hvis du vil kan du steame den eller piske den luftig |
3 Hell den varme melken over kaffen – Strø eventuelt (bitte) litt av krydderblandingen over |
4 Nytes varm |
