I dag er det julaften, og jeg er full av julestemning. Lutefiskparty på lillejulaften, gir en riktig hyggelig start på jula for meg. Vi bruker rekecocktail som forrett, ikke på julaften men på Lillejulaften. Det er kanskje litt 70-talls, men som forrett er den både dekorativ og god. Det gjør noe med gjestenes forventninger når bordet er dekket i julefarger og glassene med rekecocktail er pent plassert på hver kuvert. Både i går og i dag serverer vi varm krydret cider som smaker av jul når gjestene ankommer. Det bygger også under julestemning, forventninger, og er noe som får samtalen i gang mens vi venter på at alle skal komme og at maten skal bli klar for servering.
Håper dere alle får en riktig hyggelig jul!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Reker |
¼ | Salathode |
12 | Cherrytomater |
½ | Agurk |
½ | Paprika (rød) |
1 | Sitron (båter) |
Dressing:
3 ss | Kremfløte |
3 ss | Majones |
3 ss | Ketchup |
1 ts | Worcestershiresaus |
1 | Sitron (presset) |
½ ts | Paprika pulver |
Salt og pepper | |
Dill |

Slik gjør du:
1 Lag dressingen: – Pisk kremfløte lett, og – Bland den med majones og ketchup – Smak til med worcestershiresaus – Ha i saften av sitron til dressingen får passe konsistens – Smak til med paprikapulver, salt og pepper – Hakk dill og tilsett sausen |
2 Fin kutt salaten – Del tomatene i 4 båter – Skjær agurken og paprikaen i små biter – Del sitronen i båter |
3 Montering i porsjonsglass: – Legg ca 1 ts dressing i bunnen av hvert glass – Legg salaten og litt agurk og paprika over og – Legg på nok en ts med dressing – Topp rekecocktailen med reker, og – Pynt med resten av tomat, agurk og paprika – Legg på eventuelt på en sitronbåt og litt dill på hver rekecocktail |
4 Serveres gjerne sammen med ristet brød, og resten av dressingen |
