I dag blir det Flan og mandelkjeks til ettermiddagskaffen. Flan er en spansk karamellpudding, som smaker friskt av appelsin og er skikkelig godt. De spanske mandel kjeksene har smak av mandler og sitron. Skikkelig godt!
For oppskrift på Mandelkjeks – Galletas de almendras – trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 1 time | Enkel |
Ingredienser :
5 dl | H-melk |
½ | Appelsin (skall og saft) |
1 ts | Vaniljesukker |
175 g | Sukker |
Smør (til formen) | |
3 | Egg |
2 | Eggeplommer |

Slik gjør du:
1 Ha melken i en kasserolle – Tilsett appelsinskall – Kok opp, – Slå av plata – Rør inn 100 g sukker, og – La det stå i min. 30 min. |
2 Sett ovnen på 140 grader Ta frem ildfaste porsjonsformer ca 1- 1 ½ dl |
3 Ha 75 g sukker i en annen kasserolle – Tilsett 4 ss vann – Rør til sukkeret er oppløst – La det koke til karamellen er blitt gylden NB! Ikke rør – Ta kasserollen av varmen, og – Ha i appelsinsaft Så den slutter å koke |
4 Hell i karamellen i suffleformen og Fordel den jevnt utover bunnen |
5 Pisk sammen eggene og eggeplommene – Varm melken forsiktig opp, og – Pisk den varme melken forsiktig i eggene – Sil blandingen ned i porsjonsformene |
6 Sett formene i en langpanne – Hell kokende vann i langpannen |
7 Sett alt i den varme ovnen, og – La det steke i 15-20 min. Til Flanen har satt seg |
8 La Flanen stå i kjøleskapet natta over |
9 Løsne kantene med en kniv e.l, og – Hvelv puddingen på et rundt fat (med kanter) |
