Dagens bakst – Landbrød med surdeig

Dette landbrødet er en miks mellom vanlig gjærbrød og surdeigsbrød. Surdeigen gjør at du får en litt syrlig smak og lufthull i brødene, mens gjæren hjelper med hevingen og selve bakingen går raskere. Så man får det beste fra begge, kan man vel trygt si.

Landbrød av surdeig Ingredienser:  Spelt surdeig:  150 g	Spelt  1 ½ dl	Vann 30 g	Surdeigskultur  Brøddeig: 480 g Hvetemel (sammalt) 8 ½ dl	Vann 750 g	Hvetemel 20 g	Gjær 25 g	Sirup (mørk) 2 ss	Rapsolje 25 g	Salt  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 brød3 timer (over 2 dager)middels

Ingredienser:

Spelt surdeig:

150 gSpelt
1 ½ dlVann
30 gSurdeigskultur – for oppskrift, trykk HER

Brøddeig:

480 gHvetemel (sammalt)
8 ½ dlVann
750 gHvetemel
20 gGjær
25 gSirup (mørk)
2 ssRapsolje
25 gSalt

Landbrød av surdeig Ingredienser: Spelt surdeig: 150 g Spelt 1 ½ dl Vann 30 g Surdeigskultur Brøddeig: 480 g Hvetemel (sammalt) 8 ½ dl Vann 750 g Hvetemel 20 g Gjær 25 g Sirup (mørk) 2 ss Rapsolje 25 g Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Dag 1:
– Bland surdeigskulturen du har gående med spelt og vann
– Pisk for hånd, og
– La den stå i 8-12 timer
Til det bobler godt på toppen,
Men ikke vent til det begynner å synke igjen
2 Dag 2:
Bland surdeigen og brøddeig ingrediensene
– Elt i 15 min.
Deigen skal være løs
– Dekk til, og
– La den hvile i ca 1 time
3 Hell deigen på et melet bakebord
– Del den i 3 (4) like store emner, og
– Form som kuler og
– La dem hvile i ca 10 min.
4 Trill så ut kulene til avlange brød, som
– Legges på bakepairkledde stekebrett
– Dekkes med bakeduk eller kjøkkenhåndkle, og
– La dem heve i ca 2 timer
Til dobbel størrelse
5 Sett ovnen på 230 grader
6 Snitt forsiktig med en skarp kniv, og
– Dryss over mel (gjerne rug eller bygg)
7 Stekes i 35-45 min.
230 grader
8 Avkjøles på rist

Landbrød av surdeig Ingredienser: Spelt surdeig: 150 g Spelt 1 ½ dl Vann 30 g Surdeigskultur Brøddeig: 480 g Hvetemel (sammalt) 8 ½ dl Vann 750 g Hvetemel 20 g Gjær 25 g Sirup (mørk) 2 ss Rapsolje 25 g Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s