Mot kinesisk nyttår – Sprøstekt Peking And i kinesiske pannekaker

Hva passer vel bedre enn å lage sprøstekt and for å feire det nye kinesiske året. Vi hadde en kinesisk utvekslingsstudent, Lilly, for mange år siden. Hun lærte oss blant annet å lage Sprøstekt And i kinesiske pannekaker når det er kinesisk nyttår. Det er absolutt en av mine favoritter – Sprøstekte anden pakket inn i kinesiske pannekaker, sammen med litt vårløk og plommesaus. NAM. En utrolig enkel rett, men skikkelig god. Lilly (den kinesiske utvekslingsstudenten), laget blant annet denne retten da vi feiret det Kinesiske nyttåret. Hun hevdet at sprøstekt and i pannekaker, og mooncakes, var absolutt nødvendig på den dagen. Siden den gang har vi ofte feiret kinesisk nyttår. Ja, nesten hvert eneste år, dog på forskjellige måter. Stedene, menyene og gjestene har vært litt forskjellig, men sprøstekt and har så og si alltid vært med på menyen. Håper du får et flott kinesisk nytt år!

Sprøstekt And Ingredienser: 2200 g And (hel, rå) Salt Four-spice Ingefær Tilbehør: Kinesiske pannekaker Vårløk (finsnittet) Plommesaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTid (totalt)Vanskelighetsgrad
44 timerEnkel

Ingredienser:

2200 gAnd (hel, rå)
½ tsKanel
½ tsIngefær
¼ tsMuskatnøtt
¼ tsHvit pepper
¼ tsNellik
3 ssSoyasaus
1Vårløk
1 ssHonning

Slik gjør du:

1 Tørk anden på utsiden og innsiden, og
– Sjekk at den er godt rengjort
2 Lag krydderblandingen:
– Bland sammen kanel, ingefær, muskat, hvitpepper og nellik i en bolle
3 Ha 1 ts med krydderblandingen inni anden
– Del vårløken i 2 og
– Putt også dem inni anda
4 Bland 1 ss soyasaus i resten av krydderblandingen, og
– Gni hele fuglen godt inn med blandingen
5 Dekk til anda, og
– La den hvile i kjøleskap i minst 2 timer
Gjerne natta over
6 Ha vann i en wok som er stor nok for anda
– Legg i en rist og
– Plasser anda med brystet opp på rista
– Legg på lokk
– Steam den i 1 time
Tilsett mer vann ved behov
7 Sett stekeovnen på190 grader
8 Løft anda forsiktig av rista
– Ta ut vårløken
– Legg anda i en ildfast form
Brystet opp
– Bruk en gaffel og stikk litt i skinnet på anda
9 Stek den i 30 min.
10 Ta ut anda
– Sett ovnen på 230 grader
11 Bland sammen 2 ss soyasaus og honningen
12 Pensle anda med honingdressingen
13 La anda steke i 5 min
Til skinnet er brunt og sprøtt

Sprøstekt And Ingredienser: 2200 g And (hel, rå) Salt Four-spice Ingefær Tilbehør: Kinesiske pannekaker Vårløk (finsnittet) Plommesaus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s