Kjøttfrimandag – Thaisuppe med grønn curry og eggplants

Thailandsk suppe med grønn karri og mini- auberginer er en av mine asiatiske favoritt supper. Oppskriften kommer fra Gee som var en Thailandsk utvekslingsstudent som vi hadde for mange mange år siden – Ja, hun var faktisk den første (av 10 så langt). Hun introduserte oss for thailandsk mat, og vi elsket det! For å være ærlig, var hennes oppskrifter alt for steke for oss, men ved å redusere styrkegraden (betraktelig) ble dette mat vi virkelig setter pris på.

Thailandsk suppe med grønn karri og squash Ingredienser: 1 ss Olje 3 fedd Hvitløk (hakket) 1 Løk (hakket) 3 ss Grønn karri pasta (green curry paste) 1 ss Ingefær (raspet) 1 bx Kokosmelk 3 ½ dl Buljong (grønnsak) 1 Squash/ Mini-auberginer 2 ss Limesaft (presset) Vårløk (Hakket) Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420.25 min.Enkel

Ingredienser:

1 ssOlje
3 feddHvitløk (hakket)
1Løk (hakket)
3 ssGrønn karri pasta (green curry paste)
1 ssIngefær (raspet)
1 bxKokosmelk
3 ½ dlBuljong (grønnsak)
3-4Mini-auberginer (delt i kvarte)
2 ssLimesaft (presset)
Vårløk (hakket)
 Salt, pepper

Thailandsk suppe med grønn karri og squash Ingredienser: 1 ss Olje 3 fedd Hvitløk (hakket) 1 Løk (hakket) 3 ss Grønn karri pasta (green curry paste) 1 ss Ingefær (raspet) 1 bx Kokosmelk 3 ½ dl Buljong (grønnsak) 1 Squash/ Mini-auberginer 2 ss Limesaft (presset) Vårløk (Hakket) Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Hakk løken og hvitløken
– Del Mini-auberginene i 4
2 Varm oljen i en kasserolle
3 Ha løken i kasserollen
– Stek til det er mykt og blank
– Tilsett hvitløken og
– La det surre i ca 1 -2 min
– Rør inn karri og ingefær, og
– La det hele surre i 1-2 min.
4 Rør inn buljong og kokosmelk
– Kok opp, og
– La det hele småkoke i ca 10-15 min.
– Ha i Mini-auberginene i de siste 5 min.
5 Smak til med salt, pepper og lime,
– Strø over hakket vårløk
– Serveres rykende varm

Thailandsk suppe med grønn karri og squash Ingredienser: 1 ss Olje 3 fedd Hvitløk (hakket) 1 Løk (hakket) 3 ss Grønn karri pasta (green curry paste) 1 ss Ingefær (raspet) 1 bx Kokosmelk 3 ½ dl Buljong (grønnsak) 1 Squash/ Mini-auberginer 2 ss Limesaft (presset) Vårløk (Hakket) Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s