Rester til middag – Kalkun- og eplesaus med Couscous

I denne sausen bruker jeg rester av kalkun eller jeg bruker kalkun- eller kyllingbiter, salatkjøtt (av kylling eller kalkun) e.l. Couscous med kalkun og eple er flott hverdagsmiddag. Servere gjerne Spelt focaccia eller focaccia til.

Kalkun- og eplesaus med Couscous Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri ¼ Purre 4 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 2 Tomat (flodde) 3 dl Kyllingkraft (buljong) 1 ss Persille (hakket) 2 ts Paprikapulver ¼ - 1 ts Kajennepepper (valgfritt) 200 g Kalkun (rester) 1 Eple (i biter) 2 dl Couscous (+ buljongterning kylling, høne eller grønnsak) Salt, pepper Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 30 minEnkel

Kalkun- og eplesaus med Couscous Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri ¼ Purre 4 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 2 Tomat (flodde) 3 dl Kyllingkraft (buljong) 1 ss Persille (hakket) 2 ts Paprikapulver ¼ - 1 ts Kajennepepper (valgfritt) 200 g Kalkun (rester) 1 Eple (i biter) 2 dl Couscous (+ buljongterning kylling, høne eller grønnsak) Salt, pepper Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 ssOlje
1 ssSmør
½Løk (liten)
1Gulrot (liten)
1 stilkStangselleri
¼Purre
4 feddHvitløk
¼Chili (rød, uten frø)
2Tomat (flodde)
3 dlKyllingkraft (buljong)
1 ssPersille (hakket)
2 tsPaprikapulver
¼ – 1 tsKajennepepper (valgfritt)
200 gKalkun (rester)
1Eple (i biter)
2 dlCouscous (+ buljongterning kylling, høne eller grønnsak)
 Salt, pepper
 Koriander (hakket)

Kalkun- og eplesaus med Couscous Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri ¼ Purre 4 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 2 Tomat (flodde) 3 dl Kyllingkraft (buljong) 1 ss Persille (hakket) 2 ts Paprikapulver ¼ - 1 ts Kajennepepper (valgfritt) 200 g Kalkun (rester) 1 Eple (i biter) 2 dl Couscous (+ buljongterning kylling, høne eller grønnsak) Salt, pepper Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Hakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre
2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne,
Tilsett løken, dryss over litt salt og
– La det surre til løken er myk
3 Tilsett gulrot og selleri
– Fortsett surringen
ca 1-2 min.
(middels varme)
4 Tilsett hvitløk, chili, paprika, purre og krydder, og
– La det surre videre
ca 1-2 min.
5 Flå tomatene,
– Hakk dem, og
– Tilsett kraften
6 Slå opp varmen litt, og
– Kok ut væsken
7 Skjær eplet i biter og
– Ha dem i sausen
– Slå ned varmen
8 Ha rester fra kalkunen i sausen,
ELLER Stek kalkunbiter, og
– La det putre videre
9 Kok Couscousen etter anvisning på pakken, men
bruk en buljongterning i vannet når du koker den
10 Når væsken er kokt ut av kalkun- og eplesausen   
– Rør in hakket koriander
– Smak til med salt, pepper paprikapulver
11 Server sausen sammen med Couscousen, og
gjerne sammen med Spelt focaccia eller focaccia

Kalkun- og eplesaus med Couscous Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri ¼ Purre 4 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 2 Tomat (flodde) 3 dl Kyllingkraft (buljong) 1 ss Persille (hakket) 2 ts Paprikapulver ¼ - 1 ts Kajennepepper (valgfritt) 200 g Kalkun (rester) 1 Eple (i biter) 2 dl Couscous (+ buljongterning kylling, høne eller grønnsak) Salt, pepper Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s