I denne sausen bruker jeg rester av kalkun eller jeg bruker kalkun- eller kyllingbiter, salatkjøtt (av kylling eller kalkun) e.l. Couscous med kalkun og eple er flott hverdagsmiddag. Servere gjerne Spelt focaccia eller focaccia til.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
½ | Løk (liten) |
1 | Gulrot (liten) |
1 stilk | Stangselleri |
¼ | Purre |
4 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød, uten frø) |
2 | Tomat (flodde) |
3 dl | Kyllingkraft (buljong) |
1 ss | Persille (hakket) |
2 ts | Paprikapulver |
¼ – 1 ts | Kajennepepper (valgfritt) |
200 g | Kalkun (rester) |
1 | Eple (i biter) |
2 dl | Couscous (+ buljongterning kylling, høne eller grønnsak) |
Salt, pepper | |
Koriander (hakket) |

Slik gjør du:
1 Hakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre |
2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, Tilsett løken, dryss over litt salt og – La det surre til løken er myk |
3 Tilsett gulrot og selleri – Fortsett surringen ca 1-2 min. (middels varme) |
4 Tilsett hvitløk, chili, paprika, purre og krydder, og – La det surre videre ca 1-2 min. |
5 Flå tomatene, – Hakk dem, og – Tilsett kraften |
6 Slå opp varmen litt, og – Kok ut væsken |
7 Skjær eplet i biter og – Ha dem i sausen – Slå ned varmen |
8 Ha rester fra kalkunen i sausen, ELLER Stek kalkunbiter, og – La det putre videre |
9 Kok Couscousen etter anvisning på pakken, men bruk en buljongterning i vannet når du koker den |
10 Når væsken er kokt ut av kalkun- og eplesausen – Rør in hakket koriander – Smak til med salt, pepper paprikapulver |
11 Server sausen sammen med Couscousen, og gjerne sammen med Spelt focaccia eller focaccia |
