Da jeg leste «Petra Pettersen perfekte Påske» som er skrevet av Lene Lauritsen Kjølner, spiste Petra og vennene påskevafler med sjokoladekrem, og det hørtes jo bare så godt ut (les anmeldelsen av boka HER). Heldigvis var oppskriften vedlagt på side 137 ff), og da måtte jeg jo bare teste ut oppskriften. Om disse vaflene virkelig er påskegode? Det ser du nederst i innlegget, etter oppskriften.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 plater | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
4 | Egg |
5 dl | Kulturmelk (skummet) |
2 dl | Lettmelk |
1 dl | Vann |
2 dl | Appelsinsaft (presset eller juice) |
700 g | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
1 ts | Natron |
1 ts | Kardemomme |
Konditorfarge (gul -valgfri) | |
200 g | Smør (smeltet) |
Sjokoladekrem topping:
2 | Appelsiner |
100 g | Kokesjokolade (smeltet) |
3 dl | Kremfløte (pisket) |
1 | Kvikklunsj |

Slik gjør du:
1 Pisk egg og sukker til eggedosis |
2 Rør inn melk, vann og appelsinsaft – Visp inn mel bakepulver, natron og kardemomme – Visp til du har en glatt røre Uten klumper – Hvis du ønsker gule vafler, tilsett konditorfarge Litt etter litt og rør godt inni mellom |
3 La vaffelrøren hvile i 15 minutter |
4 Skrell appelsinene, og – Skjær ut appelsinfiletene Eller bare del dem i båter |
5 Smelt kokesjokoladen over vannbad |
6 Knus kvikklunsjen |
7 Pisk fløten til krem – Rør inn den smeltete kokesjokoladen – Rør inn kvikklunsjbitene |
8 Smelt 200 g smør, og – Rør smøret inn i vaffelrøra |
9 Stek vaflene i vaffeljern – Legg på rist etter hvert |
10 Server vaflene med sjokoladekrem og appelsinbåter – Nytes i påskesolen |
Vurdering av oppskriften:
Kriterium: | Vurdering: |
Vanskelighetsgrad | Røra var enkel å lage. Det er bare å følge oppskriften, og røre i vei. Kanskje litt vel mange ingredienser, men stort sett det som allerede fins i kjøkkenskapene, så det gikk helt flott. |
Instruksjonene | Oppskriften var enkel og grei og følge. Ingen uklarheter eller usikkerhet om fremgangsmåte |
Forholdet mellom bildet og resultatet | Siden det ikke var noe bilde av vaflene i boka, kan jeg desverre ikke sammenligne, Mine vafler ble nok litt brunere enn hva de strengt tatt skal være |
Det ferdige resultatet | Det ble flotte vafler, kanskje litt mørke. Men både vaflene og sjokoladekremen, og ikke minst kombinasjonen av dem var skikkelig godt. Det smakte vafler, sjokolade, appelsiner og påske. |
Wow faktor | wowfaktoren her var uten tvil smakskombinasjonen. Skikkelig påskegodis |
Endringer (jeg gjorde/ville ha gjort) | Jeg gjorde ingen endringer i oppskriften, men neste gang jeg skal steke vafler etter denne oppskriften, skal jeg tilsette noe mer melk og/eller presset appelsin i røra. For røra ble litt tykk, og dermed ble vaflene en anelse mer kompakte enn jeg liker dem. Jeg ville nok også stekt dem litt kortere så de ikke ble riktig så brune, men det er ikke oppskriften sin skyld men stekeren som stekte påskevaflene like lenge som hun bruker. Så litt kortere steketid neste gang. |
Helhetsinntrykk /opplevelse | Dette var en enkel og grei oppskrift, som gav skikkelig gode vafler og påakestemning. |
Jeg gir Petra Petteresens Perfekte Påskevafler 9 ut av 10 mulige bobler( altså 9/10).
