Festfin Fiskesuppe til forrett

 

Denne Festfine Fiskesuppa med blåskjell og laks, passer utrolig godt som en forrett. Den er fyldig og god. Derfor behøver du ikke så mye suppe pr person – 1 dl er egentlig nok, 1½ er rikelig. Pynt gjerne med blåskjellog dill.

Festfin Fiskesuppe med blåskjell og laks Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 -6 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 1kg Blåskjell (friske) 1 dl Hvitvin 2 Sjalottløk (finhakket) 1 ss Olje (oliven) 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 1 dl Fløte 50 g Erter (valgfritt) 50 g Brekkbønner Ca 300 g Laks (i terninger) 500 g Blåskjell Salt, pepper, persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

1Løk (hakkes)
1Gulrot (hakkes)
1 stilkSelleri (hakkes)
½Purreløk (i skiver)
2 ssSmør
1kgBlåskjell (friske)
1 dlHvitvin
2Sjalottløk (finhakket)
1 ssOlje (oliven)
2 ssHvetemel (strøkne)
8 dlFiskekraft
1 dlFløte
50 gErter (valgfritt)
50 gBrekkbønner
Ca 300 gLaks (i terninger)
500 gBlåskjell
 Salt, pepper, persille

Slik gjør du:

1 Skrell løk og gulrot
– Hakk løk, gulrot og selleri
– Skjær purren i skiver og – Skjær laksen i terninger
2 Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann
Kast skjell som ikke lukker seg og skjell som er skadet
3 Finhakk sjalott- og hvitløk
– Ha olje, sjalott- og hvitløk i en kasserolle, og
– La det frese på middels varme til løken er blitt blank og myk
– Tilsett hvitvin og blåskjell,
– Legg på lokk, og
– La det dampe til skjellene har åpnet seg
– Sill av kraften,
Men ta vare på den NB!
4 Ha smør i en kasserolle, og
– Smelt det på middelsvarme
– Tilsett løken og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Tilsett gulrot og selleri, og
– La det surre ytterligere 1 min.
5 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og
– Hell det over løkblandingen
– Kok opp, og
– Tilsett avsilt blåskjellkraft, purreløken og eventuelt paprikaen
– La det småkoke under lokk en stund
Minst 20 min gjerne lengre
Rør av og til
6 Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg
– Rens de øvrige blåskjellene, men
– Ta vare på noe ekstra fine skjell til pynt i suppa
7 Sil av suppa
– Kok opp
– Ha i erter aspargesbønner og fisken
– Slå av (ned) varmen
– La suppa stå og trekke i 5-7 min
Til fisken er ferdig trukket
– Tilsett fløten og de rensete blåskjellene
– Varm opp
Suppa skal ikke å koke
– Smak til med salt og pepper
8 Serveres suppa varm,
– Legg 1-2 hele blåskjell i hver tallerken og
gjerne litt dill

Festfin Fiskesuppe med blåskjell og laks Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 -6 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 1kg Blåskjell (friske) 1 dl Hvitvin 2 Sjalottløk (finhakket) 1 ss Olje (oliven) 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 1 dl Fløte 50 g Erter (valgfritt) 50 g Brekkbønner Ca 300 g Laks (i terninger) 500 g Blåskjell Salt, pepper, persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s