Dagens middag – Farmors Kjøttkaker med ripsgele

 Dette er min farmors oppskrifter på Kjøttkaker. De er enkle å lage og utrolig gode

Kjøttkaker (farmors) Ingredienser 400 g Kjøttdeig 5 dl Melk 6 ss Strøbrød (brødrasp) ½ Løk (raspet) 1 Egg 1 ts Salt 1 krm Pepper ½ ts Sukker Smør til steking https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Ingredienser:

400 gKjøttdeig
5 dlMelk
6 ssStrøbrød (brødrasp)
½Løk (raspet)
1Egg
1 tsSalt
1 krmPepper
½ tsSukker
 Smør til steking

Kjøttkaker (farmors) Ingredienser 400 g Kjøttdeig 5 dl Melk 6 ss Strøbrød (brødrasp) ½ Løk (raspet) 1 Egg 1 ts Salt 1 krm Pepper ½ ts Sukker Smør til steking https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha strøbrødet i melka og
– La det stå i ca 10 min
2 Skrell løken
– Rasp den
3 Tilsett løk, egg, kjørrdeig og krydder til melkeblandingen
– Arbeid deigen smidig Bruke gjerne en mikser med K-spade
4 Ha ca 1 dl vann i bunnen av en kasserolle
– Kok opp, og
– Sett plata på lav varme (1)
– Ha på lokk
5 Smelt smør i en stekepanne,
– Form kjøttkaker Ca 1 ss pr kake
– Ha kjøttkaker i stekepanna
Ikke for mange om gangen
– Stek kjøttkakene til de er gylne på begge sider
– Legg kjøttkakene forsiktig i kasserollen med det varme vannet
6 Når alle kjøttkakene er stekt
– Slå opp varmen litt på kasserollen, og
– La kjøttkakene dampe til de er “gjennomstekte”
7 Serveres med potet(mos), ertestuing og gulerøtter
Og gjerne tyttebærsyltetøy

Forslag til flere tilbehør:

Kjøttkaker (farmors) Ingredienser 400 g Kjøttdeig 5 dl Melk 6 ss Strøbrød (brødrasp) ½ Løk (raspet) 1 Egg 1 ts Salt 1 krm Pepper ½ ts Sukker Smør til steking https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s