Chow mein er en asiatisk wok med grønnsakeer, kylling og nudler. Skikkelig godt og ganske enkelt å lage.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 25 min | Enkel |
Ingredienser:
| 400 g | Kylling (i strimler) |
| 1½ ss | Olje |
| 400 g | Eggenudler |
| 500 g | Kinakål eller savoykål (Finstrimlet) |
| 2 – 3 | Gulerøtter (Strimlet) |
| 100 g | Erter |
| 1 | Brokkoli (i små buketter) |
| 1 boks | Kinesiske grønnsaker |
| 4 | Vårløk (skåret i 5 cm stykker) – valgfritt |
| 4 fedd | Hvitløk (knust) |
| 2 dl | Vann |
Tips! Du kan ha de grønnsakene du har eller de du liker best i denne retten
Marinade/saus:
| 4 ts | Maisenna |
| 3 ss | Soyasaus |
| 3 ss | Østerssaus |
| 3 ss | Kinesisk matlaging vin eller sherry |
| 1 ts | Sesame olje |
| 1ss | Sukker |
| ½-1 ts | Hvit pepper (nykvernet) |

Slik gjør du:
| 1 Skjær kyllingen i strimler |
| 2 Mykne kyllingen med Natron (valgfritt): – Bland kylling og ½ ts natron i en liten bolle. – La stå i 10 minutter til mykning, – Skyll så kyllingbitene godt og tørk. |
| 3 Lag Chow Mein Saus: – Bland sammen maisenna og soyasaus, og – Tilsett de øvrige ingrediensene |
| 4 Hell 2-3 ss av Sausen over kjøttet, og – La det marinere i minst 10 min. |
| 5 Finsnitt kinakålen – Skjær vårløken i 5 cm stykker – Strimle gulerøttene – Skjær brokolien i mindre biter – Knus hvitløken, og – Renn vannet av de kinesiske grnnsakene |
| 6 Tilbered nudler i henhold til anvisningene på pakken. |
| 7 Varm opp oljen i wok på høy varme. |
| 8 Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder til hvitløken er gylden brun og du kan lukte hvitløk i oljen – Ta hvitløken ut av oljen |
| 9 Tilsett kjøttet og stek til den er hvit utenpå, men innsiden er fortsatt rå ca 45 sekunder til ett minutt. |
| 10 Ha i Gulrot, brokkoli, erter og eventulet vårløk – Stek i 1 – 1½ minutter til kjøttet er gjennomstekt |
| 11 Tilsett kål, nudler, Chow Mein saus og vann Stek videre i 1 minutt, |
| 12 Tilsett bønnespirer og eventuelt vårløk. Rør gjennom raskt så fjern fra varmen. |
| 13 Server umiddelbart |

