Disse rips- og squashvaflene er et litt sunnere alternativ enn vanlige vafler. De er gode på smak og tenger strengt tatt ikke noen topping. Men de smaker også godt med syltetøy og/eller ost.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 2 dl | Havregryn (eller havremel) |
| 2 dl | Fullkorn hvetemel |
| 1 dl | Hvetemel |
| 1 ts | Bakepulver |
| 2 | Egg |
| 100 g | Squash (raspet) |
| 3-5 dl | Melk |
| 100 g | Rips |
| Smør (til steking) |

Slik gjør du:
| 1 Kjør havregrynene i foodprosessor til det blir «mel» – Rasp squashen, og – Klem ut (det meste av) vannet |
| 2 Ha alle ingrediensene med unntak av rips og smør i en bolle, og – Bland godt Røra skal være litt tykk – Rør inn ripsene tilslutt |
| 3 Smør vaffeljernet godt med smør eller olje – Ha i vaffelrøre, og – Stek vaflene dem gylne |
| 4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist Da blir de litt sprøere |
| 5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres Serves nystekte, |

