Dette er en lett, frisk og god mousse som smaker utmerket etter en hvilken som helst middag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
175 g | Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) |
½ | Appelsin (saften) |
4 | Egg (delte og romtempererte) |
150 g | Sukker |
3 dl | Kremfløte |
3 blader | Gelatin |
Pasjonsfruktgele:
1 dl | Pasjonsfruktsaft og pulp |
½ | Appelsin (saften) |
1 dl | Vann |
4 ss | Sukker |
3 blader | Gelatin |
Tips! Jeg bruker å legge alle restene (ikke skallet) av pasjonsfrukten i vannet til gelen og gi det et oppkok – da får jeg med siste rest av pasjonsfrukten – i alle fall innbiller jeg meg det.

Slik gjør du:
1 Lag moussen: – Legg gelatinen i kaldt vann |
2 Del pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten – Ha innmaten i en kasserolle – Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet Det må ikke koke – Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener – Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen – Varm opp på middels varme under stadig omrøring Eller bruk vannbad – Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter NB! rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme, – Ta kjelen av platen – Rør inn gelatinen – Avkjøl noe |
3 Pisk kremfløten stiv – Pisk eggehvitene stive – Bland kremen i den stive pasjonsfruktkremen – Vend inn eggehvitene til slutt |
4 Hell moussen i dessertglass – Sett den i kjøleskap for å stivne Ca.1-2 timer |
5 Lag gelelokk: – Legg gelatinen i kaldt vann – Ha Pasjonsfruktsaft og pulp vann og appelsinsaft i en kasserolle – Ha i sukker Smak om du trenger mer sukker – Kok opp – Ta kasserollen av plata – Vri opp gelatinplatene, og – Rør dem inn – Avkjøles til romtemperatur – Tilsett eventuelt 1 ss pasjonsfruktsteiner – Hell gelen forsiktig over pasjonsfruktmoussen |
6 Settes i kjøleskap til den stivner Ca 1 – 2 timer |
