Favorittdessert – Pasjonsfruktmousse med pasjonsfruktgele

Dette er en lett, frisk og god mousse som smaker utmerket etter en hvilken som helst middag.

PASJONSFRUKTMOUSSE MED PASJONSFRUKTGELE Ingredienser: 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele: 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerMiddels

Ingredienser:

175 gPasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter)
½Appelsin (saften)
4Egg (delte og romtempererte)
150 gSukker
3 dlKremfløte
3 bladerGelatin

Pasjonsfruktgele:

1 dlPasjonsfruktsaft og pulp
½Appelsin (saften)
1 dlVann
4 ssSukker
3 bladerGelatin

 

Tips! Jeg bruker å legge alle restene (ikke skallet) av pasjonsfrukten i vannet til gelen og gi det et oppkok – da får jeg med siste rest av pasjonsfrukten – i alle fall innbiller jeg meg det.

PASJONSFRUKTMOUSSE MED PASJONSFRUKTGELE Ingredienser: 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele: 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag moussen:
– Legg gelatinen i kaldt vann
2 Del pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten
– Ha innmaten i en kasserolle
– Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet
Det må ikke koke
– Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener
– Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen
– Varm opp på middels varme under stadig omrøring
Eller bruk vannbad
– Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter
NB! rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme,
– Ta kjelen av platen
– Rør inn gelatinen
– Avkjøl noe
3 Pisk kremfløten stiv
– Pisk eggehvitene stive
– Bland kremen i den stive pasjonsfruktkremen
– Vend inn eggehvitene til slutt
4 Hell moussen i dessertglass
– Sett den i kjøleskap for å stivne Ca.1-2 timer
5 Lag gelelokk:
– Legg gelatinen i kaldt vann –
Ha Pasjonsfruktsaft og pulp vann og appelsinsaft i en kasserolle
– Ha i sukker
Smak om du trenger mer sukker
– Kok opp
– Ta kasserollen av plata
– Vri opp gelatinplatene, og
– Rør dem inn
– Avkjøles til romtemperatur
– Tilsett eventuelt 1 ss pasjonsfruktsteiner
– Hell gelen forsiktig over pasjonsfruktmoussen
6 Settes i kjøleskap til den stivner Ca 1 – 2 timer

PASJONSFRUKTMOUSSE MED PASJONSFRUKTGELE Ingredienser: 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele: 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s