Middagstips – Sprø «fiskeburger» med coleslaw og remulade

Denne sprø «fiskeburger» med coleslow og remulade er skikkelig god. Jeg tilberedte den i airfryer, og fisken ble like sprø og god som om den hadde vært fritert. Det eneste er fargen. I airfryeren ble den blekere enn om den hadde vært kokt i olje. Jeg prøvde å kompensere noe av dette med å ha paprika i brødsmulene. Men skikkelig digg ble det.

Sprø «fiskeburger» med slow og tartar saus Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 30 min. Enkel Ingredienser: ½ dl Hvetemel 1 dl Panko (brødsmuler) ½ ts Salt ¼ ts Pepper ½ ts Hvitløkspulver ½ ts Paprikapulver ¼ ts Timian ¼ ts Kajennepepper 1 Egg 400 g Torskefileter (skinn- og benfrie) 8 á 50 g eller 4 á 100 g Tilbhør 4 Burgerbrød – for oppskrift, trykk HER Remulade: 2 ½ dl Majones – for oppskrift, trykk HER 16 skiver Sylte agurker ½ ts Gressløk (tørket) ½ ts Persille (tørket) ½ ts Dill (tørket) Salt, pepper, sitron Coleslaw 4 dl Kål (strimlet) 1-2 Gulrøtter (stimlet) ½ Purre (stimlet) 3 ss Olivenolje 1 ½ ts Hvitvinseddik ½ ts Salt ½ ts Pepper ½ ts Sukker 1 klype Kajennepepper Alternativ garnityr: 4-8 blader Salat 4-8 skiver Tomat 8 skiver Agurk https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

½ dlHvetemel
1 dlPanko (brødsmuler)
½ tsSalt
¼ tsPepper
½ tsHvitløkspulver
½ tsPaprikapulver
¼ tsTimian
¼ tsKajennepepper
1Egg
400 gTorskefileter (skinn- og benfrie) 8 á 50 g eller 4 á 100 g
  

Tilbehør

4Burgerbrød – for oppskrift, trykk HER

Remulade:

2 ½ dlMajones – for oppskrift, trykk HER
16 skiverSylte agurker
½ tsGressløk (tørket)
½ tsPersille (tørket)
½ tsDill (tørket)
 Salt, pepper, sitron

Coleslaw

4 dlKål (strimlet)
1-2Gulrøtter (stimlet)
½Purre (stimlet)
3 ssOlivenolje
1 ½ tsHvitvinseddik
½ tsSalt
½ tsPepper
½ tsSukker
1 klypeKajennepepper

Alternativ garnityr til coleslaw:

4-8 bladerSalat
4-8 skiverTomat
8 skiverAgurk

Sprø «fiskeburger» med slow og tartar saus Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 30 min. Enkel Ingredienser: ½ dl Hvetemel 1 dl Panko (brødsmuler) ½ ts Salt ¼ ts Pepper ½ ts Hvitløkspulver ½ ts Paprikapulver ¼ ts Timian ¼ ts Kajennepepper 1 Egg 400 g Torskefileter (skinn- og benfrie) 8 á 50 g eller 4 á 100 g Tilbhør 4 Burgerbrød – for oppskrift, trykk HER Remulade: 2 ½ dl Majones – for oppskrift, trykk HER 16 skiver Sylte agurker ½ ts Gressløk (tørket) ½ ts Persille (tørket) ½ ts Dill (tørket) Salt, pepper, sitron Coleslaw 4 dl Kål (strimlet) 1-2 Gulrøtter (stimlet) ½ Purre (stimlet) 3 ss Olivenolje 1 ½ ts Hvitvinseddik ½ ts Salt ½ ts Pepper ½ ts Sukker 1 klype Kajennepepper Alternativ garnityr: 4-8 blader Salat 4-8 skiver Tomat 8 skiver Agurk https://heidisboble.no/ @heidisboble
Sprøfiskeburger med salat, tomat, agurk og remulade

Slik gjør du:

1 Lag Coleslaw:
– Bland sammen olje, eddik, salt, pepper, sukker og eventuelt kajennepepper
– Strimle kål, gulrot, purre, og
– Ha det i en bolle
– Hell eddikblandingen over, og
– Bland godt
– La det stå mens du lager resten
2 Lag remuladen:
– Skjær sylteagurken i småbiter
– Bland sammen alle ingrediensen, –
La det stå mens du lager resten
3 Ha hvetemelet i en dyptallerken
– Ha Panko og krydder i en annen dyptallerken
– Bland godt sammen
– Ha egg i en tredje dyptallerken
– Visp egget godt sammen
4 Tørk godt av fisken,
– Del den i passe biter, og
– Strø over salt
5 Dypp en bit av fisken i hvetemel
Pass på så hele fisken er dekt
– Rist av overflødig mel
– Dypp fileten i egg, og
– Så i panko
– Legg den på en tallerken
– Gjenta for alle fiskefileter
6 A enten:
– Legg halvparten a bitene i en airfryer 180 grader 6 min
– Legg så i den andre halvparten a bitene i en airfryer 180 grader 6 min
6 B eller: – Ha olje i en stekepanne Ca 3 cm opp på kanten
–  Varm opp oljen (180 grader)
– Stek halvparten av fiskebiten på begge sider til gyllen
– Legg fisken på tørkepapir
– Stekså den andre halvparten av fiskebiten på begge sider til gyllen
7 Skjær bugerbrødet i 2
– Legg på 1 ss Remulade
– Legg på fiskeburgeren, og
– Eventuelt 1 ss Remulade
– Toppes med coleslaw og den halvdelen av burgerbrødet

Sprø «fiskeburger» med slow og tartar saus Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 30 min. Enkel Ingredienser: ½ dl Hvetemel 1 dl Panko (brødsmuler) ½ ts Salt ¼ ts Pepper ½ ts Hvitløkspulver ½ ts Paprikapulver ¼ ts Timian ¼ ts Kajennepepper 1 Egg 400 g Torskefileter (skinn- og benfrie) 8 á 50 g eller 4 á 100 g Tilbhør 4 Burgerbrød – for oppskrift, trykk HER Remulade: 2 ½ dl Majones – for oppskrift, trykk HER 16 skiver Sylte agurker ½ ts Gressløk (tørket) ½ ts Persille (tørket) ½ ts Dill (tørket) Salt, pepper, sitron Coleslaw 4 dl Kål (strimlet) 1-2 Gulrøtter (stimlet) ½ Purre (stimlet) 3 ss Olivenolje 1 ½ ts Hvitvinseddik ½ ts Salt ½ ts Pepper ½ ts Sukker 1 klype Kajennepepper Alternativ garnityr: 4-8 blader Salat 4-8 skiver Tomat 8 skiver Agurk https://heidisboble.no/ @heidisboble

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s