Matpakketips – Havrebrød

Regal havrebrød lager du på 1-2-3. Ja, det tar litt tid med heving og sånt, men det gjør seg jo selv, Ellers putter du bare melblandingen, gjær og vann sammen og elter (for mer informasjon om Regal Havrebrød – trykk HER), hever og steker. Enkelt og greit.

Hvis du heller vil bake havrebrød fra bunnen av – trykk HER for oppskrift

Regal Havrebrød (brødmiks fra Regal) Ingredienser 1 pk Gjær 1 pk Havrebrødmel (1 kg) 6 dl Vann (kaldt) 2 ss Olje (raps) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 2 timer 45 min.Enkel

Ingredienser:

1 pkGjær
1 pkHavrebrødmel (1 kg)
6 dlVann (kaldt)
2 ssOlje (raps)

Regal Havrebrød (brødmiks fra Regal) Ingredienser 1 pk Gjær 1 pk Havrebrødmel (1 kg) 6 dl Vann (kaldt) 2 ss Olje (raps) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæra i vannet
– Tilsett mel og olje
Hold igjen litt mel til utbanking og pynt på toppen av brødene
2 Elt kraftig 7 min. i kjøkkenmaskin
Noe lengre for hånd
3 Dekk til bakebollen, og
– La brødene heve i 45-60 min. Dobbe størrelse
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord
– Del deigen i 2 like store deler
– Form dem til runde brødemner
– La dem hvile under en bakeduk i 10 min.
5 Smør to brødformer, og
– Trykk deigemnene flate
– Rull dem til brød og
– Legg dem i brød formene
6 Dekk til brødene,
– Pensle med vann, og . dryss eventuelt over litt mel eller havregryn
– La dem etterheve i ca 45 min.
7 Sett ovnen på 225 grader, eller 200 grader varmluft
8 Stekes på nederste rille i ca 30 min.
9 Avkjøles på rist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s