Regal havrebrød lager du på 1-2-3. Ja, det tar litt tid med heving og sånt, men det gjør seg jo selv, Ellers putter du bare melblandingen, gjær og vann sammen og elter (for mer informasjon om Regal Havrebrød – trykk HER), hever og steker. Enkelt og greit.
Hvis du heller vil bake havrebrød fra bunnen av – trykk HER for oppskrift

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 2 timer 45 min. | Enkel |


Ingredienser:
1 pk | Gjær |
1 pk | Havrebrødmel (1 kg) |
6 dl | Vann (kaldt) |
2 ss | Olje (raps) |

Slik gjør du:
1 Smuldre gjæra i vannet – Tilsett mel og olje Hold igjen litt mel til utbanking og pynt på toppen av brødene |
2 Elt kraftig 7 min. i kjøkkenmaskin Noe lengre for hånd |
3 Dekk til bakebollen, og – La brødene heve i 45-60 min. Dobbe størrelse |
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord – Del deigen i 2 like store deler – Form dem til runde brødemner – La dem hvile under en bakeduk i 10 min. |
5 Smør to brødformer, og – Trykk deigemnene flate – Rull dem til brød og – Legg dem i brød formene |
6 Dekk til brødene, – Pensle med vann, og . dryss eventuelt over litt mel eller havregryn – La dem etterheve i ca 45 min. |
7 Sett ovnen på 225 grader, eller 200 grader varmluft |
8 Stekes på nederste rille i ca 30 min. |
9 Avkjøles på rist |




