«Grønnøyd monster» av Myriam Bjerkli og kakevafler

De siste dagene har jeg lest «Grønnøyd monster», som er skrevet av Myriam Bjerkli. Selv om dette er den femte boka om politietterforsker Håkon Haakonsen, kan den godt leses frittstående fra de fire foregående, inkludert Kodal-trilogien.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Kakevafler, TRYKK HER!

Bjerkli, Myriam, H (2022) «Grønnøyd monster», Bonnier Norsk forlag OG Kakevafler Ingredienser: 500 g Potetmel 250 g Sukker 250 g Smør (margarin går utmerket) 4 Egg 3 ts Bakepulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Grønnøyd monster» får vi et gjensyn med den litt usikre men utrolig hyggelige politietterforskeren Håkon Haakonsen. Han er bekymret for sin aldrende og demente mor, samtidig som han etterforsker dødsfallet til Christians første kone. Christian har derimot giftet seg på nytt med den velstående Vibeke. Vibeke på sin side føler seg ikke helt vel, hun er svimmel, kvalm og har sterke magesmerter – Så mottar hun et anonymt brev, som hevder at Christian har drept sin første kone, og nå står Vibeke for tur …

Bjerkli, Myriam, H (2022) «Grønnøyd monster», Bonnier Norsk forlag OG Kakevafler Ingredienser: 500 g Potetmel 250 g Sukker 250 g Smør (margarin går utmerket) 4 Egg 3 ts Bakepulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Grønnøyd monster» av Myriam Bjerkli er en utrolig spennende og velskrevet thriller. Forfatteren gir leserne akkurat nok informasjon til at vi aner sammenhengene, men vi blir ikke sikre før helt på slutten av boka. Bjerkli skriver så lett og ledig samtidig som hun har disponert historien og dens små og store spenningskurver så godt at det er helt umulig å legge fra seg boka når en først begynner å lese. Jeg liker persongalleriet hun skaper her. Ja, egentlig persongalleriene i alle bøkene hennes. Hun tar seg nok tid til å skrive ut hovedpersonene, så vi rekker å bli akkurat passe kjent med dem. Bjerkli tar opp og skriver godt om emner som det kan være vanskelig å snakke om og ta tak i, slik som vold mot eldre samt kontroll, vold og utrygghet i nære relasjoner, og hva det kan gjøre med mennesker. Min favorittkarakter er uten tvil Håkon Haakonsen. Jeg setter pris på at forfatteren lar oss få følge med i livet hans, samtidig som vi følger etterforskningen. Som leser liker jeg Bjerklis fortellerteknikk, ved at vi får innblikk i det som skjer gjennom øynene til flere av karakterene parallelt. Det gjør historien levende og mer spennende. «Grønnøyd monster» av Myriam Bjerkli er en fantastisk spennende, lettlest og fengende thriller, som det er helt umulig å legge fra seg når en først har begynt å lese. Jeg triller derfor et godt terningkast: 5.

Kakevafler

Kakevafler er sprø “småkaker” /”vafler” som stekes i vaffeljern. De minner litt om potetmelstopper, og er skikkelig gode. De kan spises som de er eller sammen med for eksempel iskrem. Skikkelig godt! Jeg laget en hel haug, før jeg begynte lese denne boka, og gumlet faktisk i meg de fleste mens jeg leste – de er farlig god- både vafene og boka.

Kakevafler Ingredienser: 500 g Potetmel 250 g Sukker 250 g Smør (margarin går utmerket) 4 Egg 3 ts Bakepulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 -10 plater20 min.Enkel

Ingredienser:

500 gPotetmel
250 gSukker
250 gSmør (margarin er faktisk bedre enn smør her)
4Egg
3 tsBakepulver

Kakevafler Ingredienser: 500 g Potetmel 250 g Sukker 250 g Smør (margarin går utmerket) 4 Egg 3 ts Bakepulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smøret
– Halvpisk eggene
– Sett på vaffeljernet
2 Bland sammen potetmel, bakepulver og sukker i en bolle
3 Bland inn smør og egg i røra
4 Stek røra i vaffeljernet til de er lysegule
Det kan være at du må smøre jernet før du har i røra
5 Avkjøles på rist
6 Deles opp i hjerter
7 Vaflene kan oppbevares i kakeboks
Men ikke sett på lokket før dagen etter

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker med Håkon Haakonsen:

Bjerkli, Myriam, H (2022) «Grønnøyd monster», Bonnier Norsk forlag OG Kakevafler Ingredienser: 500 g Potetmel 250 g Sukker 250 g Smør (margarin går utmerket) 4 Egg 3 ts Bakepulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s