Vegetar til middag, og det blir Fasolia med injera

Fasolia er ei Eritreisk vegetarisk gryte med brekkbønner og gulerøtter. Den er enkel å lage, god på smak og kan serveres sammen med ris, injera og/eller eritreisk brød.

Fasolia – Eritreisk gryte med brekkbønner og gulerøtter Ingredienser 1 Løk 200 g Brekkbønner (grønne, fryste eller ferske) 3 Gulerøtter 2 Tomater 2 fedd Hvitløk 2 ts Ingefær (revet, fersk) 1 ts Gurkemeie Ca 2 -3 ss Olje (nøytral) ½ ts Salt 2 krm (¼ ts) Pepper ¾ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 minEnkel

Fasolia – Eritreisk gryte med brekkbønner og gulerøtter Ingredienser 1 Løk 200 g Brekkbønner (grønne, fryste eller ferske) 3 Gulerøtter 2 Tomater 2 fedd Hvitløk 2 ts Ingefær (revet, fersk) 1 ts Gurkemeie Ca 2 -3 ss Olje (nøytral) ½ ts Salt 2 krm (¼ ts) Pepper ¾ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Løk
200 gBrekkbønner (grønne, fryste eller ferske)
3Gulerøtter
2Tomater
2 feddHvitløk
2 tsIngefær (revet, fersk)
1 tsGurkemeie
Ca 2 -3 ssOlje (nøytral)
½ tsSalt
2 krm (¼ ts)Pepper
¾ dlVann

Fasolia – Eritreisk gryte med brekkbønner og gulerøtter Ingredienser 1 Løk 200 g Brekkbønner (grønne, fryste eller ferske) 3 Gulerøtter 2 Tomater 2 fedd Hvitløk 2 ts Ingefær (revet, fersk) 1 ts Gurkemeie Ca 2 -3 ss Olje (nøytral) ½ ts Salt 2 krm (¼ ts) Pepper ¾ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell løken
– Skrell gulerøttene
2 Finhakk løken
– Skjær gulerøtter i staver ca 5 cm lange
– Skjær eventuelt bønnene så de blir ca 5 cm lange
– Skjær tomaten i biter
– Riv hvitløk og ingefær
3 Varm oljen i en wok eller stekepanne på middels-høy varme
– Tilsett løken, og
– La den surre til den er blitt myk og har fått litt farge
– Tilsett den revne hvitløken, ingefæren og gurkemeien
– Stek litt ti mens du rører
– Tilsett tomatene, og
– Stek i ca 4 minutter mens du rører litt
4 Vend inn brekkbønnene og gulerøttene,
– Tilsett salt og pepper, og
– Stek i 2-3minutter
5 Ha i vannet
– Sett på lokk
– Slå ned temperaturen
– La det hele koke under lokk i ca. 15 min.
6 Serveres med injera og/eller ris

Forslag til tilbehør:

Fasolia – Eritreisk gryte med brekkbønner og gulerøtter Ingredienser 1 Løk 200 g Brekkbønner (grønne, fryste eller ferske) 3 Gulerøtter 2 Tomater 2 fedd Hvitløk 2 ts Ingefær (revet, fersk) 1 ts Gurkemeie Ca 2 -3 ss Olje (nøytral) ½ ts Salt 2 krm (¼ ts) Pepper ¾ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s