Fasolia er ei Eritreisk vegetarisk gryte med brekkbønner og gulerøtter. Den er enkel å lage, god på smak og kan serveres sammen med ris, injera og/eller eritreisk brød.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
1 | Løk |
200 g | Brekkbønner (grønne, fryste eller ferske) |
3 | Gulerøtter |
2 | Tomater |
2 fedd | Hvitløk |
2 ts | Ingefær (revet, fersk) |
1 ts | Gurkemeie |
Ca 2 -3 ss | Olje (nøytral) |
½ ts | Salt |
2 krm (¼ ts) | Pepper |
¾ dl | Vann |

Slik gjør du:
1 Skrell løken – Skrell gulerøttene |
2 Finhakk løken – Skjær gulerøtter i staver ca 5 cm lange – Skjær eventuelt bønnene så de blir ca 5 cm lange – Skjær tomaten i biter – Riv hvitløk og ingefær |
3 Varm oljen i en wok eller stekepanne på middels-høy varme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt myk og har fått litt farge – Tilsett den revne hvitløken, ingefæren og gurkemeien – Stek litt ti mens du rører – Tilsett tomatene, og – Stek i ca 4 minutter mens du rører litt |
4 Vend inn brekkbønnene og gulerøttene, – Tilsett salt og pepper, og – Stek i 2-3minutter |
5 Ha i vannet – Sett på lokk – Slå ned temperaturen – La det hele koke under lokk i ca. 15 min. |
6 Serveres med injera og/eller ris |
Forslag til tilbehør:
