Oppskriften på Løksaus fant jeg i min farmors kokebok. Løksaus forbindes kanskje aller mest med ferskkjøtt, men det er utrolig godt sammen med Hamburgerrygg også – Bare prøve – skikkelig digg!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 500 g | Hamburgerrygg |
| 2 | Epler |
| 6-8 | Poteter |
| Grønnsaker (valgfritt) |
Løksaus:
| 2 | Løk (skjært i skiver) |
| 2 ss | Smør |
| 2 ss | Hvetemel |
| 4 dl | Melk |
| Salt og peppet |

Slik gjør du:
| 1 Skrell potetene, og – La dem koke mens du lager resten ca 20 min |
| 2 Lag sausen: – Rens løken og skjær den i skiver – Sett stekepannen på middels varme – Ha i smør og La det smelte – Ha i løken, og – La den steke til den er myk Ca 5min. – Strø over hvetemelet, og – Spe med melken mens du rører – La sausen småkoke, mens du lager resten Min. 5 min. |
| 3 Del eplene i båter – Skjær Hamburgerryggen i skiver |
| 4 – Sett stekepannen på middels/høy varme – Ha i smør og – La det smelte – Stek skivene med hamburgerrygg og eple båter |
| 5 Server Hamburgerryggen med kokte poteter, løksaus, stekte epleskiver og eventuelt kokte grønnsaker |


