Candy-cane flette til adventskaffen i morgen

Candy cane fletten er en hveteflette fylt med bringebærsyltetøy og formet som candy cane, Den er pyntet med melis, overstrødd med knuste candy-canes. Det er skikkelig dekorativ til adventskaffen, eller den pakkes inn i celofan og gis bort som en oppmerksomhet eller en vertinnegave.

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 «fletter»3 timerMiddels / enkel

Ingredienser:

1 pkGjær
1 dlVann (fingervarmt)
3 ½ dlKulturmelk
2Egg
10-15 dlHvetemel
100 gSmør (romtemperert)
1 dlSukker
2 tsBakepulver
2 tsSalt

 

Bringebær fyll:

350 gBringebær
1-2 ssSukker
2 tsMaisenna
¼ tsMandel ekstrakt
¼ tsKardemomme

Topping/pynt:

 Melis
 Vann
 Candy cane (knust)
 Rød sløyfe

Tips! Disse hvetefletten holder seg godt i fryseren

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Løs opp gjæra i lunket vann
– Tilsett de øvrige ingrediensen,
men Bare 10 dl mel
– Elt deigen i noen minutter, og
Tilsett mer mel om nødvendig
Deigen skal samle seg og ikke klisse for mye
– Elt videre i ca 8 – 10 min.
2 Dekk til deigen og la den heve
Til dobbel størrelse c 60 min.
3 Lag bringebærsyltetøyet
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle,
– Varm opp under forsiktig omrøring
Til bringebærene smelter og syltetøyet stivner
– Ta syltetøyet av varmen
NB! syltetøyet stivner litt mer ved avkjøling
4 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i 3 like store deler
5 Kjevle en del som et rektangel
– Fordel en tredjedel av bringebærfyllet i en stripe
(ca 4 cm bred) langs midten på rektangelet –
– Skjær striper inn til fyllet
På begge sider
– Brett stripene annen hver gang over fyllet
Så det blir en flette

6 Legg fletten på bakepapir
– Trekk litt i fletten
Så den blir omtrent 10 cm lengre
– Bøy toppen til fletten i en bue,
Så den ser ut som en stokk

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

7 La fletten etterheve i ca 60 min Til dobbelstørrelse
8 Pensles med egg
9 Stekes på 190 grader i 12-17 min  til gyden brun
10 Avkjøles på rist

 

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

11 Bland sammen melis og vann til passe tykk glasur, og
– Ha den i en sprøytepose
– Knus litt candy cane
– Følg flettene og sprøyt på melis
– Strø over knuste candy cane
12 La melisen tørke, og
– Knyt eventuelt en rød sløyfe rundt
Før servering eller før du pakker den inn i cellofan og gir den bort

Candy-cane flette Ingredienser: 1 pk Gjær 1 dl Vann (fingervarmt) 3 ½ dl Kulturmelk 2 Egg 10-15 dl Hvetemel 100 g Smør (romtemperert) 1 dl Sukker 2 ts Bakepulver 2 ts Salt Bringebær fyll: 350 g Bringebær 1-2 ss Sukker 2 ts Maisenna ¼ ts Mandel ekstrakt ¼ ts Kardemomme Topping/pynt: Melis Vann Candy cane (knust) Rød sløyfe https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s