Pasjonsfruktkake til adventskaffen

Pasjonsfruktkake er kanskje ikke en typisk jule- og adventskake. Men i dag fikk jeg skikkelig lyst på noe friskt og godt. Derfor blir det pasjonsfruktkake til ettermiddagskaffen. Kaka består av en klissete sjokoladebunn, lett pasjonsfruktmousse og er toppet med pasjonsfruktgele hvor jeg lot noen av steinene være igjen som pynt. NAM!

Passjonsfruktkake med sjokoladebunn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 kake 3 timer Middels Ingredienser: Sjokoldebunnen 100 g Smør 2 ¼ dl Hvetemel 4 dl Sukker 4 ½ ss Kakaopulver 3 ts Vaniljesukker 3 Egg Pasjonsfruktmousse 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerMiddels

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:

100 gSmør
2 ¼ dlHvetemel
4 dlSukker
4 ½ ssKakaopulver
3 tsVaniljesukker
3Egg

Pasjonsfruktmousse

175 gPasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter)
½Appelsin (saften)
4Egg (delte og romtempererte)
150 gSukker
3 dlKremfløte
3 bladerGelatin

Pasjonsfruktgele:

1 dlPasjonsfruktsaft og pulp
½Appelsin (saften)
1 dlVann
4 ssSukker
3 bladerGelatin

 

Passjonsfruktkake med sjokoladebunn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 kake 3 timer Middels Ingredienser: Sjokoldebunnen 100 g Smør 2 ¼ dl Hvetemel 4 dl Sukker 4 ½ ss Kakaopulver 3 ts Vaniljesukker 3 Egg Pasjonsfruktmousse 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Egg (delte og romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 150 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen, og
– Smør ei rund form (26 cm)
2 Lag sjokoladebunnen:
– Smelt smøret, og ta det av varmen
– Bland sammen de øvrige ingrediensene
– Tilsett smøret
– Ha røren i formen
– Stekes midt i ovnen i 30 – 40 min
Den skal være litt klissete i midten
– Avkjøles på rist
3 Lag pasjonsfruktkremen:
– Del pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten
– Ha innmaten i en kasserolle
– Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet
Det må ikke koke
– Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener
– Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen
– Varm opp på middels varme under stadig omrøring
Eller bruk vannbad
– Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter
NB! rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme,
– Ta kjelen av platen
– Avkjøl pasjonsfruktkremen
4 Lag moussen:
– Legg gelatinen i kaldt vann
– Varm 2 ss vann, rør ut gelatinplatene
– Rør det inn i pasjonsfruktkremen
– Pisk kremfløten stiv
– Pisk eggehvitene stive
– Bland kremen i den stive pasjonsfruktkremen
– Vend inn eggehvitene til slutt
5 Hell moussen over kakebunnen, og
– Sett den i kjøleskap for å stivne Ca.1-2 timer
6 Lag gelelokk:
– Legg gelatinen i kaldt vann –
Ha Pasjonsfruktsaft og pulp vann og appelsinsaft i en kasserolle
– Ha i sukker
Smak om du trenger mer sukker
– Kok opp
– Ta kasserollen av plata
– Vri opp gelatinplatene, og
– Rør dem inn
– Avkjøles til romtemperatur
Før den helles forsiktig over pasjonsfruktmoussen
– Settes i kjøleskap til den stivner Ca 1 – 2 timer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s