Pasjonsfruktkake er kanskje ikke en typisk jule- og adventskake. Men i dag fikk jeg skikkelig lyst på noe friskt og godt. Derfor blir det pasjonsfruktkake til ettermiddagskaffen. Kaka består av en klissete sjokoladebunn, lett pasjonsfruktmousse og er toppet med pasjonsfruktgele hvor jeg lot noen av steinene være igjen som pynt. NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Sjokoladekakebunn:
100 g | Smør |
2 ¼ dl | Hvetemel |
4 dl | Sukker |
4 ½ ss | Kakaopulver |
3 ts | Vaniljesukker |
3 | Egg |
Pasjonsfruktmousse
175 g | Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) |
½ | Appelsin (saften) |
4 | Egg (delte og romtempererte) |
150 g | Sukker |
3 dl | Kremfløte |
3 blader | Gelatin |
Pasjonsfruktgele:
1 dl | Pasjonsfruktsaft og pulp |
½ | Appelsin (saften) |
1 dl | Vann |
4 ss | Sukker |
3 blader | Gelatin |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 150 grader, og – Legg bakepapir i bunnen, og – Smør ei rund form (26 cm) |
2 Lag sjokoladebunnen: – Smelt smøret, og ta det av varmen – Bland sammen de øvrige ingrediensene – Tilsett smøret – Ha røren i formen – Stekes midt i ovnen i 30 – 40 min Den skal være litt klissete i midten – Avkjøles på rist |
3 Lag pasjonsfruktkremen: – Del pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten – Ha innmaten i en kasserolle – Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet Det må ikke koke – Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener – Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen – Varm opp på middels varme under stadig omrøring Eller bruk vannbad – Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter NB! rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme, – Ta kjelen av platen – Avkjøl pasjonsfruktkremen |
4 Lag moussen: – Legg gelatinen i kaldt vann – Varm 2 ss vann, rør ut gelatinplatene – Rør det inn i pasjonsfruktkremen – Pisk kremfløten stiv – Pisk eggehvitene stive – Bland kremen i den stive pasjonsfruktkremen – Vend inn eggehvitene til slutt |
5 Hell moussen over kakebunnen, og – Sett den i kjøleskap for å stivne Ca.1-2 timer |
6 Lag gelelokk: – Legg gelatinen i kaldt vann – Ha Pasjonsfruktsaft og pulp vann og appelsinsaft i en kasserolle – Ha i sukker Smak om du trenger mer sukker – Kok opp – Ta kasserollen av plata – Vri opp gelatinplatene, og – Rør dem inn – Avkjøles til romtemperatur Før den helles forsiktig over pasjonsfruktmoussen – Settes i kjøleskap til den stivner Ca 1 – 2 timer |