Troikakake på 1 juledag

Håper du har en flott jul! Når det er jul og når det er selskap må man jo bare ha en god kake til kaffen senere på kvelden. I år blir det Troikakake hos oss.

Troikakaken er laget etter idee fra troiaksjokoladen – og den smaker akkurat likt. Når man lager denne kaken må man ha god tid, og gjerne starte dagen før. Ikke fordi det er så mye jobb å lage den, men fordi avkjøling og stivningerr tar mye tid. Når man lager denne kaken er det viktig at hvert lag er avkjølt og stivnet før man legger på neste – og det tar tid. MEN det er absolutt verdt det – iallefall for oss som elsker Triokasjokolade!

Troikakake Ingredienser 3 Eggehviter 200 g Mandler (malte) 200 g Melis 100 g Kokesjokolade 2 pk Bringebærgele (og 5 dl vann) 500 g Marsipan Sjokoladekrem: 1 ½ dl Vann 150 g Sukker (gjerne finkornet) 6 Eggeplommer 300 g Smør 2 ss Kakaopulver 1 ss Vaniljesukker 200 g Kokesjokolade Topping og pynt: 150 g Kokesjokolade 1 ½ ss Smør Bringebær Marsipankuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
124 – 6 timer over 2 dagerMiddels

Ingredienser:

3Eggehviter
200 gMandler (malte)
200 gMelis
100 gKokesjokolade
2 pkBringebærgele (og 5 dl vann)
500 gMarsipan

Sjokoladekrem:

1 ½ dlVann
150 gSukker (gjerne finkornet)
6Eggeplommer
300 gSmør
2 ssKakaopulver
1 ssVaniljesukker
200 gKokesjokolade

Topping og pynt:

150 gKokesjokolade
1 ½ ssSmør
 Bringebær
 Marsipankuler

Troikakake Ingredienser 3 Eggehviter 200 g Mandler (malte) 200 g Melis 100 g Kokesjokolade 2 pk Bringebærgele (og 5 dl vann) 500 g Marsipan Sjokoladekrem: 1 ½ dl Vann 150 g Sukker (gjerne finkornet) 6 Eggeplommer 300 g Smør 2 ss Kakaopulver 1 ss Vaniljesukker 200 g Kokesjokolade Topping og pynt: 150 g Kokesjokolade 1 ½ ss Smør Bringebær Marsipankuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 170 grader
– Legg bakepapir i en rundform, (24-26 cm) – smør sidene
2 Mal mandlene, og
– Bland dem med melis
3 Pisk eggehvitene stive, og
– Vend forsiktig inn mandelblandingen
– Fordel røren jevnt i utover i forma
4 Stekes midt i ovnen i ca 30  min
170 grader
5 Avkjøl kaken i formen
6 Smelt kokesjokoladen, og
– Smør den utover den avkjølte madelbunnen
7 Sett kakebunnen i kjøleskapet og
– La den stå til den er helt kald og sjokoladen har stivnet
8 Kok opp 2 ½ dl vann
– Ta det av varmen
– Tilsett gelepulveret og
– Rør til det er helt oppløst
– Tilsett 2 ½ dl kaldt vann
– Rør
– La gelen stå til den er helt avkjølt og tykkflytende
9 Når gelen er helt avkjølt og tykkflytende og kakebunnen er helt kald
– Hell geleen over kakebunnen, og
– Sett den tilbake i kjøleskapet
– La den stå til geleen har stivnet helt
10 Lag sjokoladekremen:
– Ha vann og sukker i en kasserolle
– Kok opp, og la det koke i 5-7 min.
til sukkerlake.
– Imens piskes eggeplommene til en lys og tykk eggedosis
– Hell den varme sukkerlaken i eggeblandingen i en tynn stråle
NB! Pisk hele tiden
– Pisk så inn romtemperert smør i klatter,
– Pisk deretter inn kakaopulver og vaniljesukke
– Smelt kokesjokoladen og
– Pisk inn i kremen til slutt
11 Fordel sjokoladekremen over geleen, og
– Sett kaken tilbake i kjøleskapet
Til kremen har stivnet
Gjerne over natta
12 Løsne kaken fra formen,
– Dra av bakepapiret fra undersiden, og
– Sett den på et serveringsfat
13 Kjevle ut marsipanen
Gjerne mellom to plastfolier
NB! kjevle marsipanen så stor at det blir lett å legge den på kaken uten bulker
14 Legg marsipanen på kaken, og
– Glatt den ut
– Renskjær langs bunnen på kaken
15 Smelt sjokoladen sammen med smøret, og
– Fordel den over kaken
16 Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet
17 Trill kuler av overflødig marsipan, og
– Pynt kaken med bringebær og marispankuler

Troikakake Ingredienser 3 Eggehviter 200 g Mandler (malte) 200 g Melis 100 g Kokesjokolade 2 pk Bringebærgele (og 5 dl vann) 500 g Marsipan Sjokoladekrem: 1 ½ dl Vann 150 g Sukker (gjerne finkornet) 6 Eggeplommer 300 g Smør 2 ss Kakaopulver 1 ss Vaniljesukker 200 g Kokesjokolade Topping og pynt: 150 g Kokesjokolade 1 ½ ss Smør Bringebær Marsipankuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s