Sprø fiskeburger er skikkelig digg!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
½ dl | Hvetemel |
1 dl | Panko (brødsmuler) |
½ ts | Salt |
¼ ts | Pepper |
½ ts | Hvitløkspulver |
½ ts | Paprikapulver |
¼ ts | Timian |
¼ ts | Kajennepepper |
1 | Egg |
400 g | Torskefileter (skinn- og beinfrie) 8 á 50 g eller 4 á 100 g |
Tilbehør
Remulade:
2 ½ dl | Majones – for oppskrift, trykk HER |
16 skiver | Sylte agurker |
½ ts | Gressløk (tørket) |
½ ts | Persille (tørket) |
½ ts | Dill (tørket) |
Salt, pepper, sitron |
Garnityr:
4-8 blader | Salat |
4-8 skiver | Tomat |
8 skiver | Agurk |

Slik gjør du:
1 Lag Coleslaw: – Bland sammen olje, eddik, salt, pepper, sukker og eventuelt kajennepepper – Strimle kål, gulrot, purre, og – Ha det i en bolle – Hell eddikblandingen over, og – Bland godt – La det stå mens du lager resten |
2 Lag remuladen: – Skjær sylteagurken i småbiter – Bland sammen alle ingrediensen, – La det stå mens du lager resten |
3 Ha hvetemelet i en dyptallerken – Ha Panko og krydder i en annen dyptallerken – Bland godt sammen – Ha egg i en tredje dyptallerken – Visp egget godt sammen |
4 Tørk godt av fisken, – Del den i passe biter, og – Strø over salt |
5 Dypp en bit av fisken i hvetemel Pass på så hele fisken er dekt – Rist av overflødig mel – Dypp fileten i egg, og – Så i panko – Legg den på en tallerken – Gjenta for alle fiskefileter |
6 A enten: – Legg halvparten a bitene i en airfryer 180 grader 6 min – Legg så i den andre halvparten a bitene i en airfryer 180 grader 6 min |
6 B eller: – Ha olje i en stekepanne Ca 3 cm opp på kanten – Varm opp oljen (180 grader) – Stek halvparten av fiskebiten på begge sider til gyllen – Legg fisken på tørkepapir – Stekså den andre halvparten av fiskebiten på begge sider til gyllen |
7 Skjær bugerbrødet i 2 – Legg på 1 ss Remulade – Legg på salatbladet – Legg på fiskeburgeren, og – Eventuelt 1 ss Remulade – Toppes med tomat og agurk og – Den andre halvdelen av burgerbrødet |

.