Dagens middag – Falafel

Falafel skikkelig godt. Det er en kjøttfri rett som kan spises som den er med ketchup eller annen saus, eller den kan spises slik jeg liker den best sammen med – couscous, hvitløkssaus og litt sterk tomatsaus

Falafel Ingredienser: 2 dl Kikerter (tørre eller 5 dl ferdig kokte) 1 Løk 3 fedd Hvitløk ¼ ts Spisskummen ¼ ts Kardemomme ¼ ts Chilipulver (kan byttes ut med paprikapulver) ¼ ts Paprikapulver 1-2 ts Koriander 1 ts Salt Litt Pepper 1 toppet ts Bakepulver 1 krm Natron 5-8 ss Kikertmel (Grammel eller annet fint mel) Tilbehør (valgfritt): Hvitløksaus Tomatsaus (sterk) Couscous med gulrot og brokkoli https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4  ca 25 stkCa 30  minEnkel

Falafel Ingredienser: 2 dl Kikerter (tørre eller 5 dl ferdig kokte) 1 Løk 3 fedd Hvitløk ¼ ts Spisskummen ¼ ts Kardemomme ¼ ts Chilipulver (kan byttes ut med paprikapulver) ¼ ts Paprikapulver 1-2 ts Koriander 1 ts Salt Litt Pepper 1 toppet ts Bakepulver 1 krm Natron 5-8 ss Kikertmel (Grammel eller annet fint mel) Tilbehør (valgfritt): Hvitløksaus Tomatsaus (sterk) Couscous med gulrot og brokkoli https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2 dlKikerter (tørre eller 5 dl ferdig kokte)
1Løk (finhakket)
3 feddHvitløk (finhakket)
¼ tsSpisskummen
¼ tsKardemomme
¼ tsChilipulver (kan byttes ut med paprikapulver)
¼ tsPaprikapulver
1-2 tsKoriander
1 tsSalt
LittPepper
1 toppet tsBakepulver
1 krmNatron
5-8 ssKikertmel (Grammel eller annet fint mel)

Tips! I denne rettn kan du godt bruke ferdig kokte, fryste(tinte) eller kikerter på boks

Tilbehør (valgfritt):

 Hvitløkssaus og litt sterk tomatsaus
 Tomatsaus (litt sterk)
 Couscous med gulrot og brokkoli

Falafel Ingredienser: 2 dl Kikerter (tørre eller 5 dl ferdig kokte) 1 Løk 3 fedd Hvitløk ¼ ts Spisskummen ¼ ts Kardemomme ¼ ts Chilipulver (kan byttes ut med paprikapulver) ¼ ts Paprikapulver 1-2 ts Koriander 1 ts Salt Litt Pepper 1 toppet ts Bakepulver 1 krm Natron 5-8 ss Kikertmel (Grammel eller annet fint mel) Tilbehør (valgfritt): Hvitløksaus Tomatsaus (sterk) Couscous med gulrot og brokkoli https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bløtlegg kikertene over natta
– Skyll dem godt, og
– Kok kikertene møre i rikelig med vann i
ca 60 -90 min
Skyll kikertene i kaldt vann.
2 Finhakk løk og hvitløk
3 Ha kikertene i en stor bolle og mos de litt med ei sleiv
– Tilsett løk, hvitløk og krydder, bakepulver og natron
4 Kjør deigen i en foodprosessor til det er en fin og jevn blanding
– Ha deigen tilbake i bollen og rør inn ca 5 ss av kikertmelet.
– La hvile i 30 min.
5 Form en rund bolle Ca 1 ss stor og
– Varm ei panne med godt med olje
– Prøvestek denne falafelen
Hvis den er for løs i konsistensen tilsett mer kikertmel
6 Stekes falafelene i olje
Trykk dem gjerne litt ned i panna så de blir litt flatere
7 La falafelene renne av seg på kjøkkenpapir før servering

Anbefat tilbehør:

Falafel Ingredienser: 2 dl Kikerter (tørre eller 5 dl ferdig kokte) 1 Løk 3 fedd Hvitløk ¼ ts Spisskummen ¼ ts Kardemomme ¼ ts Chilipulver (kan byttes ut med paprikapulver) ¼ ts Paprikapulver 1-2 ts Koriander 1 ts Salt Litt Pepper 1 toppet ts Bakepulver 1 krm Natron 5-8 ss Kikertmel (Grammel eller annet fint mel) Tilbehør (valgfritt): Hvitløksaus Tomatsaus (sterk) Couscous med gulrot og brokkoli https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s