Falafel skikkelig godt. Det er en kjøttfri rett som kan spises som den er med ketchup eller annen saus, eller den kan spises slik jeg liker den best sammen med – couscous, hvitløkssaus og litt sterk tomatsaus

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 ca 25 stk | Ca 30 min | Enkel |

Ingredienser:
2 dl | Kikerter (tørre eller 5 dl ferdig kokte) |
1 | Løk (finhakket) |
3 fedd | Hvitløk (finhakket) |
¼ ts | Spisskummen |
¼ ts | Kardemomme |
¼ ts | Chilipulver (kan byttes ut med paprikapulver) |
¼ ts | Paprikapulver |
1-2 ts | Koriander |
1 ts | Salt |
Litt | Pepper |
1 toppet ts | Bakepulver |
1 krm | Natron |
5-8 ss | Kikertmel (Grammel eller annet fint mel) |
Tips! I denne rettn kan du godt bruke ferdig kokte, fryste(tinte) eller kikerter på boks
Tilbehør (valgfritt):

Slik gjør du:
1 Bløtlegg kikertene over natta – Skyll dem godt, og – Kok kikertene møre i rikelig med vann i ca 60 -90 min Skyll kikertene i kaldt vann. |
2 Finhakk løk og hvitløk |
3 Ha kikertene i en stor bolle og mos de litt med ei sleiv – Tilsett løk, hvitløk og krydder, bakepulver og natron |
4 Kjør deigen i en foodprosessor til det er en fin og jevn blanding – Ha deigen tilbake i bollen og rør inn ca 5 ss av kikertmelet. – La hvile i 30 min. |
5 Form en rund bolle Ca 1 ss stor og – Varm ei panne med godt med olje – Prøvestek denne falafelen Hvis den er for løs i konsistensen tilsett mer kikertmel |
6 Stekes falafelene i olje Trykk dem gjerne litt ned i panna så de blir litt flatere |
7 La falafelene renne av seg på kjøkkenpapir før servering |
Anbefat tilbehør:
