Tilbehør – Bulgur med gulrot og brokkoli

Bulgur med gulrot og brokkoli er skikkelig godt som tilbehør til falafel, fisk, grønnsaksretter og mye, mye mer. Jeg liker ofte å servere den med hvitløkssaus og litt sterk tomatsaus – da kan den spises som en rett for seg selv.

Bulgur med gulrot og brokkoli Ingredienser 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak eller kylling) 1 Gulrot (i strimler) ¼ Brokkili (i små buketter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
215 minEnkel

Ingredienser:

2 dlBulgur
4 dlVann
1Buljongterning (grønnsak)
1Gulrot (i strimler)
¼Brokkili (i små buketter)

Bulgur med gulrot og brokkoli Ingredienser 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak eller kylling) 1 Gulrot (i strimler) ¼ Brokkili (i små buketter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skjær gulroten i små «pinner»
Ca 3 -4 x ½ cm
– Del brokkolien i små buketter
2 Stek gulrot og brokkoli på en middelsvarm stekepanne 1-2 min
3 Kok bulguren:
– Kok opp 4 dl vann
– Løs opp buljongterningen
– Tilsett 2 dl bulgur
– La det koke på svak varme ca 8 min
Uten lokk og rør om av og til
4 Tilsett grønnsakene
– La det koke på svak varme ca 2 min
Uten lokk og rør om av og til
– Ta bulguren av platen, og
– La det så noen minutter før servering

Anbefalt tilbehør:

Bulgur med gulrot og brokkoli Ingredienser 2 dl Bulgur 4 dl Vann 1 Buljongterning (grønnsak eller kylling) 1 Gulrot (i strimler) ¼ Brokkili (i små buketter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s