Denne Festfine Fiskesuppa med blåskjell og laks, passer utrolig godt som en forrett. Den er fyldig og god. Derfor behøver du ikke så mye suppe pr person – 1 dl er egentlig nok, 1½ er rikelig. Pynt gjerne med blåskjellog dill.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Løk (hakkes) |
| 1 | Gulrot (hakkes) |
| 1 stilk | Selleri (hakkes) |
| ½ | Purreløk (i skiver) |
| 2 ss | Smør |
| 1kg | Blåskjell (friske) |
| 1 dl | Hvitvin |
| 2 | Sjalottløk (finhakket) |
| 1 ss | Olje (oliven) |
| 2 ss | Hvetemel (strøkne) |
| 8 dl | Fiskekraft |
| 1 dl | Fløte |
| 50 g | Erter (valgfritt) |
| 50 g | Brekkbønner |
| Ca 300 g | Laks (i terninger) |
| 500 g | Blåskjell |
| Salt, pepper, persille |
Slik gjør du:
| 1 Skrell løk og gulrot – Hakk løk, gulrot og selleri – Skjær purren i skiver og – Skjær laksen i terninger |
| 2 Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann Kast skjell som ikke lukker seg og skjell som er skadet |
| 3 Finhakk sjalott- og hvitløk – Ha olje, sjalott- og hvitløk i en kasserolle, og – La det frese på middels varme til løken er blitt blank og myk – Tilsett hvitvin og blåskjell, – Legg på lokk, og – La det dampe til skjellene har åpnet seg – Sill av kraften, Men ta vare på den NB! |
| 4 Ha smør i en kasserolle, og – Smelt det på middelsvarme – Tilsett løken og – La den surre til den er blitt blank og myk – Tilsett gulrot og selleri, og – La det surre ytterligere 1 min. |
| 5 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og – Hell det over løkblandingen – Kok opp, og – Tilsett avsilt blåskjellkraft, purreløken og eventuelt paprikaen – La det småkoke under lokk en stund Minst 20 min gjerne lengre Rør av og til |
| 6 Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg – Rens de øvrige blåskjellene, men – Ta vare på noe ekstra fine skjell til pynt i suppa |
| 7 Sil av suppa – Kok opp – Ha i erter aspargesbønner og fisken – Slå av (ned) varmen – La suppa stå og trekke i 5-7 min Til fisken er ferdig trukket – Tilsett fløten og de rensete blåskjellene – Varm opp Suppa skal ikke å koke – Smak til med salt og pepper |
| 8 Serveres suppa varm, – Legg 1-2 hele blåskjell i hver tallerken og gjerne litt dill |



