Dagens forrett – Festfin Fiskesuppe

 

Denne Festfine Fiskesuppa med blåskjell og laks, passer utrolig godt som en forrett. Den er fyldig og god. Derfor behøver du ikke så mye suppe pr person – 1 dl er egentlig nok, 1½ er rikelig. Pynt gjerne med blåskjellog dill.

Festfin Fiskesuppe med blåskjell og laks Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 -6 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 1kg Blåskjell (friske) 1 dl Hvitvin 2 Sjalottløk (finhakket) 1 ss Olje (oliven) 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 1 dl Fløte 50 g Erter (valgfritt) 50 g Brekkbønner Ca 300 g Laks (i terninger) 500 g Blåskjell Salt, pepper, persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

1Løk (hakkes)
1Gulrot (hakkes)
1 stilkSelleri (hakkes)
½Purreløk (i skiver)
2 ssSmør
1kgBlåskjell (friske)
1 dlHvitvin
2Sjalottløk (finhakket)
1 ssOlje (oliven)
2 ssHvetemel (strøkne)
8 dlFiskekraft
1 dlFløte
50 gErter (valgfritt)
50 gBrekkbønner
Ca 300 gLaks (i terninger)
500 gBlåskjell
 Salt, pepper, persille

Slik gjør du:

1 Skrell løk og gulrot
– Hakk løk, gulrot og selleri
– Skjær purren i skiver og – Skjær laksen i terninger
2 Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann
Kast skjell som ikke lukker seg og skjell som er skadet
3 Finhakk sjalott- og hvitløk
– Ha olje, sjalott- og hvitløk i en kasserolle, og
– La det frese på middels varme til løken er blitt blank og myk
– Tilsett hvitvin og blåskjell,
– Legg på lokk, og
– La det dampe til skjellene har åpnet seg
– Sill av kraften,
Men ta vare på den NB!
4 Ha smør i en kasserolle, og
– Smelt det på middelsvarme
– Tilsett løken og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Tilsett gulrot og selleri, og
– La det surre ytterligere 1 min.
5 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og
– Hell det over løkblandingen
– Kok opp, og
– Tilsett avsilt blåskjellkraft, purreløken og eventuelt paprikaen
– La det småkoke under lokk en stund
Minst 20 min gjerne lengre
Rør av og til
6 Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg
– Rens de øvrige blåskjellene, men
– Ta vare på noe ekstra fine skjell til pynt i suppa
7 Sil av suppa
– Kok opp
– Ha i erter aspargesbønner og fisken
– Slå av (ned) varmen
– La suppa stå og trekke i 5-7 min
Til fisken er ferdig trukket
– Tilsett fløten og de rensete blåskjellene
– Varm opp
Suppa skal ikke å koke
– Smak til med salt og pepper
8 Serveres suppa varm,
– Legg 1-2 hele blåskjell i hver tallerken og
gjerne litt dill

Festfin Fiskesuppe med blåskjell og laks Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 -6 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 1kg Blåskjell (friske) 1 dl Hvitvin 2 Sjalottløk (finhakket) 1 ss Olje (oliven) 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 1 dl Fløte 50 g Erter (valgfritt) 50 g Brekkbønner Ca 300 g Laks (i terninger) 500 g Blåskjell Salt, pepper, persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s