Kladdkake er vel egentlig en svensk kakevariant. Uansett, er det ei skikkelig god og klissete sjokoladekake som kan spises som den er eller serveres med krem og/eller is.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 20 min | Enkel |

Ingredienser:
100 g | Smør |
2 | Egg |
2½ dl | Sukker |
1½ dl | Hvetemel |
3 ss | Kakao |
2 ts | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir i bunnen av forma og/eller Smør den godt – Smelt smøret |
2 Vips sammen sukker og egg Ikke bruk en elektriskvisp eller mikser |
3 Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker |
4 Tilsett smøret, og – Rør forsiktig sammen til en jevn røre |
5 Hell røra i formen |
6 Stekes i 10-15 min Alt etter hvor klissete en vil ha den |
7 La kaken avkjøles på rist – Serveres med pisket krem og/eller is |
