Kladdkake til ettermiddagskaffen

Kladdkake er vel egentlig en svensk kakevariant. Uansett, er det ei skikkelig god og klissete sjokoladekake som kan spises som den er eller serveres med krem og/eller is.

Kladdkake Ingredienser: 100 g Smør 2 Egg 2½ dl Sukker 1½ dl Hvetemel 3 ss Kakao 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-820 minEnkel

Ingredienser:

100 gSmør
2Egg
2½ dlSukker
1½ dlHvetemel
3 ssKakao
2 tsVaniljesukker

Kladdkake Ingredienser: 100 g Smør 2 Egg 2½ dl Sukker 1½ dl Hvetemel 3 ss Kakao 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Legg bakepapir i bunnen av forma og/eller Smør den godt
– Smelt smøret
2 Vips sammen sukker og egg
Ikke bruk en elektriskvisp eller mikser
3 Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker
4 Tilsett smøret, og
– Rør forsiktig sammen til en jevn røre
5 Hell røra i formen
6 Stekes i 10-15 min
Alt etter hvor klissete en vil ha den
7 La kaken avkjøles på rist
– Serveres med pisket krem og/eller is

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s