I dag er det verdens melkedag. Den ble etablert av FNs organisasjon for over 20 år siden. Så hva passer vel bedre som dessert i dag en kjernemelkpudding? Dette er en veldig enkel og god dessert, som dessverre nok har gått litt i glemmeboka. Jeg ble så glad da jeg fant oppskriften i min mormors kokebok! Opprinnelig ble den laget på kjernemelk. Nå er det litt vanskelig å få tak i kjernemelk, men det går helt fint å bruke skummet kulturmelk isteden. En rører fort sammen puddingen, og så trenger den å stå i kjøleskapet, helst over natta. Puddingen er skikkelig god sammen med friske bær og frukt eller med en fruktkompott eller bare en rødsaus til.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 15 min + 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 7 pl | Gelatin |
| ½ dl | Vann (kokende) |
| 5 dl | Kjernemelk eller skummet kulturmelk |
| 2 dl | Fløte |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1-2 ss | Sukker |
Tilbehør:
| Bær (oppskjært) | |
| Frukt (oppskjært) |

Slik gjør du:
| 1 Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann La dem ligge i ca 10 min. |
| 2 Ha Skummet kulturmelk i en bolle – Bland det sammen |
| 3 Kok opp ½ dl vann – Ta kasserollen av varmen – Klem vannet ut av gelatinplatene – Ha gelatinplatene i det varme vannet og – Rrør godt så platene smelter |
| 4 Rør gelatinblandingen inn i melka |
| 5 Pisk fløten stiv sammen med sukker og vaniljesukker |
| 6 Ha kremen i melken, og – Vend inn |
| 7 Smak eventuelt til med mer sukker |
| 8 Hvis du ønsker å hvelve puddingen: – La blandingen stå til den begynner å stivne – Skyll forma med kaldt vann – Ha blandingen forma – Ha over plast – Sett den i kjøleskap over natta 8A Hvis du skal server blandingen i dessertskål: – Hell blandingen i en dessertskål – Ha over plast – La det stå i kjøleskapet til puddingen har stivnet Ca 2-3 timer |
| 9 Skjær opp frukt og bær – Hvelv puddingen på serveringsfat og pynt med frukt/bær, eller – Server puddingen med de fersk frukt og bærene ved siden av |

