Søtpotetsuppe med chili, ingefær og kokosmelk en suppe smekkfull av smak som passer utmerket på denne tiden av året.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-8 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| Ca 800 g | Søtpoteter |
| 2 | Gulerøtter |
| 1 | Rødløk |
| 1 ss | Ingefær (revet) |
| 3 fedd | Hvitløk (hakket) |
| 1 | Chili (rød, hakket) |
| 8 dl | Grønnsakkraft (eller buljong) |
| 4 dl | Kokosmelk |
| 1 | Lime (presset) |
| Granateplekjerner (valgfritt) | |
| Eplechips (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Skrell søtpotet og gulerøtter – Skjær dem i biter – Fjern eventuelt frøene fra chilien – Hakk løk, hvitløk og chili – Skrell og rasp ingefær – Press limen |
| 2 Varm olje en kasserolle (middels varme) – Tilsett løken, og – La den surre til den blir myk og blank – Tilsett ingefær, chili og hvitløk – La det surre videre i ca 2 min. mens du rører – Ha i søtpotet og gulrot og – La det surre i ca. 2 – 3 min Mens du rører |
| 3 Hell over buljongen, – Kok opp og – La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 20- 30 minutter |
| 4 Kjør suppen med en stavmikser eller lignende – Tilsett kokosmelken |
| 5 Gi suppen et oppkok, og – Smak til med limesaft, og eventuelt salt og pepper |
| 6 Serveres med små eplechips og granateplekjerner – og eventuelt møre knekkebrød |
Tilbehør – valgfritt;



