Pasta prima vera eller vårlig pasta om du vil, er en skikkelig god pasta med masse grønne grønnsaker, fløte og parmesan – NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Spagetti |
150 g | Aspargesbønner |
150 g | Asparges topper |
150 g | Sukkererter |
100 g | Erter (grønne) |
2 ss | Smør |
3 dl | Fløte (kremfløte) |
2-3 ss | Parmesan (nyrevet) |

Slik gjør du:
1 Skjær tuppen av sukkerertene – Del dem i 2 – Skjær/brekk av bunnen på aspargesen |
2 Smelt smør i en stekepanne, Middels varme – Tilsett grønnsakene og fløten, – La det surre i 3-4 min., til asparges og sukkererter får en klar grønn farge og er så vidt møre |
3 Ha vann og salt i en kasserolle, – Kok opp og – Tilsett pastaen, Rør rundt, og – Kok den så vidt «al dente» eller slik du liker den – Hell av vannet |
4 Ha pastaen over på et serveringsfat – Strø over det meste av parmesan – Hell over sausen/grønnsakene – Kvern over litt pepper, og – Strø over resten av parmesanen |
5 Serveres rykende varm, – Gjerne sammen med et godt brød |
Forslag til tilbehør;
