Pasta prima vera

Pasta prima vera eller vårlig pasta om du vil, er en skikkelig god pasta med masse grønne grønnsaker, fløte og parmesan – NAM!

Pasta prima vera (vårlig pasta) Ingredienser: 500 g Spagetti 150 g Aspargesbønner 150 g Asparges topper 150 g Sukkererter 100 g Erter (grønne) 2 ss Smør 3 dl Fløte (kremfløte) 2-3 ss Parmesan (nyrevet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

500 gSpagetti
150 gAspargesbønner
150 gAsparges topper
150 gSukkererter
100 gErter (grønne)
2 ssSmør
3 dlFløte (kremfløte)
2-3 ssParmesan (nyrevet)
Pasta prima vera (vårlig pasta) Ingredienser: 500 g Spagetti 150 g Aspargesbønner 150 g Asparges topper 150 g Sukkererter 100 g Erter (grønne) 2 ss Smør 3 dl Fløte (kremfløte) 2-3 ss Parmesan (nyrevet)

Slik gjør du:

1 Skjær tuppen av sukkerertene
– Del dem i 2
– Skjær/brekk av bunnen på aspargesen
2 Smelt smør i en stekepanne,
Middels varme
– Tilsett grønnsakene og fløten,
– La det surre i 3-4 min.,
til asparges og sukkererter får en klar grønn farge og er så vidt møre
3 Ha vann og salt i en kasserolle,
– Kok opp og
– Tilsett pastaen,
Rør rundt, og
– Kok den så vidt «al dente»
eller slik du liker den
– Hell av vannet
4 Ha pastaen over på et serveringsfat
– Strø over det meste av parmesan
– Hell over sausen/grønnsakene
– Kvern over litt pepper, og
– Strø over resten av parmesanen
5 Serveres rykende varm,
– Gjerne sammen med et godt brød

Forslag til tilbehør;

Pasta prima vera (vårlig pasta) Ingredienser: 500 g Spagetti 150 g Aspargesbønner 150 g Asparges topper 150 g Sukkererter 100 g Erter (grønne) 2 ss Smør 3 dl Fløte (kremfløte) 2-3 ss Parmesan (nyrevet)