Dette er nok den hyggeligste tiden på året, synes jeg. Våren har kommet, med sol, sommerdekk på sykkelen, og ikke minst vårblomster som dukker opp over alt. Det grønnes, spirer og gror rundt oss. Jeg har forventninger om en fantastisk vår sommer, med mye sol og fint vær og ikke minst mange flotte sykkelturer. Jeg gleder meg. Finnes det egentlig noe hyggeligere enn den første hvitveisen og leirfivelen?
For å hoppe rett til oppskriften på sjokolademousse, TRYKK HER.

På denne fine vårdagen er vi endelig på vei til sommerhuset vårt. Vi gikk jo glipp av påskeferien, siden jeg ble skikkelig syk. Først vondt i kneet, og så jeg gikk jeg ned for telling med skikkelig halsbetennelse og masse feber! Selv om jeg fremdeles hoster, er jeg mye bedre! Så, nå gleder jeg meg til å komme utover, og få åpnet opp for sommeren. Selv om det nok blir mye vasking, vedlikeholdsarbeid og rydding denne helge – skal vi ta oss tid til å kose oss skikkelig. Blant annet skal vi spise sjokolademousse, som jeg laget i går, og har tatt med utover til sommerhuset.

Og, hva slår vel sjokolademousse som dessert? Det passer like godt på en hverdag, som til en fest. Like dekorativt og festlig uansett om du serverer den i høye eller i lave glass. Du kan pynte med sjokolade, karamelliserte cashewnøtter og/eller bringebær. Vel bekomme!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
3 plater | Gelatin |
150 g | Kokesjokolade |
4 ss | Kaffe (sterk) |
3 ss | Sukker |
2 | Egg (delte) |
3 dl | Kremfløte |

Slik gjør du:
1 Hakk sjokoladen, og – Smelt den sammen med kaffe |
2 Ta sjokoladen vekk fra varmen, og – Rør inn gelatinen |
3 La sjokoladeblandingen avkjøles noe |
4 Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker |
5 Visp eggehvitene stive |
6 Visp kremfløten stiv (men myk) |
7 Bland sjokolade og eggedosis |
8 Bland forsiktig inn kremen |
9 Bland forsiktig inn eggehvitene |
10 Fordeles i porsjonsskåler |
11 La den stå noen timer, i kjøleskapet for å stivne |
