Lørdagskos med hvitveis og Sjokolademousse

Dette er nok den hyggeligste tiden på året, synes jeg. Våren har kommet, med sol, sommerdekk på sykkelen, og ikke minst vårblomster som dukker opp over alt. Det grønnes, spirer og gror rundt oss. Jeg har forventninger om en fantastisk vår sommer, med mye sol og fint vær og ikke minst mange flotte sykkelturer. Jeg gleder meg. Finnes det egentlig noe hyggeligere enn den første hvitveisen og leirfivelen?

For å hoppe rett til oppskriften på sjokolademousse, TRYKK HER.

Hvitveis i grøftekanten: Dette er den hyggeligste tiden på året synes jeg. Våren har kommet, med sol, sommerdekk på sykkelen og ikke minst vårblomster som dukker opp over alt. Det grønnes, spirer og gror rundt oss. Jeg har forventninger om en fantastisk vår sommer, med mye sol og fint vær og ikke minst mange flotte sykkelturer. Jeg gleder meg. Finnes det egentlig noe hyggeligere enn den første hvitveisen og leirfivelen?

På denne fine vårdagen er vi endelig på vei til sommerhuset vårt. Vi gikk jo glipp av påskeferien, siden jeg ble skikkelig syk. Først vondt i kneet, og så jeg gikk jeg ned for telling med skikkelig halsbetennelse og masse feber! Selv om jeg fremdeles hoster, er jeg mye bedre! Så, nå gleder jeg meg til å komme utover, og få åpnet opp for sommeren. Selv om det nok blir mye vasking, vedlikeholdsarbeid og rydding denne helge – skal vi ta oss tid til å kose oss skikkelig. Blant annet skal vi spise sjokolademousse, som jeg laget i går, og har tatt med utover til sommerhuset.

Leirfivel i grøftekanten: Dette er den hyggeligste tiden på året synes jeg. Våren har kommet, med sol, sommerdekk på sykkelen og ikke minst vårblomster som dukker opp over alt. Det grønnes, spirer og gror rundt oss. Jeg har forventninger om en fantastisk vår sommer, med mye sol og fint vær og ikke minst mange flotte sykkelturer. Jeg gleder meg. Finnes det egentlig noe hyggeligere enn den første hvitveisen og leirfivelen?

Og, hva slår vel sjokolademousse som dessert? Det passer like godt på en hverdag, som til en fest. Like dekorativt og festlig uansett om du serverer den i høye eller i lave glass. Du kan pynte med sjokolade, karamelliserte cashewnøtter og/eller bringebær. Vel bekomme!

Sjokolademousse Ingredienser: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   30 min   Enkel/middels

Ingredienser:

3 plater   Gelatin
150 g Kokesjokolade 
4 ss Kaffe (sterk)
3 ss Sukker
2 Egg (delte)
3 dl Kremfløte
Sjokolademousse Ingredienser: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Sjokolademoussé med bringebær i høye glass blir det en dekorativ dessert

Slik gjør du:

1 Hakk sjokoladen, og
– Smelt den sammen med kaffe
2 Ta sjokoladen vekk fra varmen, og
– Rør inn gelatinen
3 La sjokoladeblandingen avkjøles noe
4 Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
5 Visp eggehvitene stive
6 Visp kremfløten stiv (men myk)
7 Bland sjokolade og eggedosis
8 Bland forsiktig inn kremen
9 Bland forsiktig inn eggehvitene
10 Fordeles i porsjonsskåler
11 La den stå noen timer, i kjøleskapet for å stivne
Sjokolademousse Ingredienser: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Sjokolademoussé med sjokoladepynt med gull og karamelliserte cashewnøtter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s