Hjemme hos meg er pasta en middagsfavoritt – jeg tror jeg kunne ha spist pasta hver eneste dag! Variantene på pastasauser som jeg bruker hjemme hos oss er mange. Akkurat denne sausen kan du lage mens pastaen koker – kjapt, enkelt og veldig godt. Hvis du vil kan du lage pastaen selv, men det er også helt greit med kjøpt pasta til denne sausen. Bruk gjerne pasta som har “spor”. Da vil sausen fordele seg bedre i pastaen og liksom sette seg i sporene. Smaker godt med et lyst brød til for eksempel Focaccia eller Brød med semulegryn

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| 1 | Løk |
| ½ | Purre |
| 3 fedd | Hvitløk |
| ½ bx | Tomater (hermetiske) |
| 1 ts | Buljongpulver |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| 2 dl | Matfløte |
| 400 – 500 g | Spinat |
| 400 | Pasta skruer |
| 100 g | Cherry tomater (delt i 4) |
| 100 g | Ost |
| Salt, pepper | |
| Basilikum (Hakket) |
TIPS! Italienere bruker ikke like mye saus på pastaen som det nordmenn ofte ønsker, så hvis du synes det er lite saus i denne oppskriften – dobler du bare mengden med tomater (hermetiske), fløte og buljongpulver.

Slik gjør du:
| 1 Kok vann (godt saltet), og – Kok pastaen som du liker den |
| 2 Hakk persille, hvitløk, og – Skjær purren i skiver – Del Cherrytomatene i 4 – Rasp osten |
| 3 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, – Tilsett purre og hvitløk – La det surre i ca 1 min. |
| 4 Tilsett hermetiske tomater – Rør rundt – Tilsett fløte og buljong – Ha i spinaten (middels varme) – La det surre til spinaten er krympet – Smak til sausen med pepper og salt |
| 5 Renn av pastaen (godt) |
| 6 Bland sammen (med to gafler): – Pasta – Saus – Cherrytomater – Ost – Basilikum |
| 7 Serveres rykende varm |
Tips! Smaker godt sammen med lyst brød:
- Focaccia, for oppskrift trykk HER)
- Brød med semulegryn, for oppskrift trykk HER.
- Hvis du vil lage pasta fra grunnen av, så trykk HER for oppskrift

