Jeg trodde jeg hadde valgt riktige fliser og farger til det nye kjøkkenet vårt, som ankommer sommerhuset vårt om ei uke. – Gjett om jeg gleder meg! Gruer meg kanskje litt for jobben, men gleder meg til resultatet. Uansett, vi hadde altså valgt fliser, og vi var alle helt enige om at vi ville ha noen litt blågrønne fliser og ellers en fargeplett i den samme nyansen. På butikkene, så både flisene og fargene helt flotte ut:
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på «Budapestkake», TRYKK HER



Men da vi kom til sommerhuset, og så fargene vi hadde valgt ut, så de både kjedelige og duse ut. Vi ombestemte oss derfor på flekken! Fargene ser kanskje ikke så verst ut på bildet ovenfor, men de så faktisk mye lysere og kjedeligere ut i sommerhuset, enn hva de gjør på bildet ovenfor. Derfor var vi en ny tur på flisbutikken i går, og valgte nye fliser. Resultatet ble, denne gangen, en litt mer spenstig blå. Derfor må vi nok skifte ut fargepaletten (malingen) også! Så nå har vi tatt med oss ei ny flis, som skal bli med til Sommerhuset i dag, og et fargekart. Så får vi se hvordan det blir når vi får studert dem i det lyset hvor de skal settes opp. Slik det ser ut akkurat nå, er jeg veldig fornøyd. Det var jeg jo, strengt tatt også med det forrige valget av fliser, helt til vi så det i lyset på kjøkkenet. Likevel håper jeg og tror at vi har valgt rett denne gangen. Hva synes du?



Den nye fargepaletten til kjøkkenet på sommerhuset, har litt klarere farger
Fredagskos med «Budapestkaket»
Denne kaken er inspirert av Budapestkake men det er ikke en Budapest kake – det er egentlig bare en marengsbunn, fylt med krem og jordbær som er rullet sammen. Men selv om det ikke er en ekte Budapestkake er den utrolig god!

Ingredienser:
6 | Eggehviter |
4 dråper | Sitron |
2 dl | Sukker |
1½ ss | Maisenna |
1½ ss | Vaniljesukker |
Fyll og pynt:
3 dl | Krem |
1 kurv | Jordbær |
Sjokolade (smeltet) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 170 grader |
2 Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir |
3 Pisk eggehviter, sukker og sitrondråper til stiv marengs |
4 Bland maisenna og vaniljesukker, og – Vend det inn i marengsen |
5 Fordel blandingen i langpannen |
6 Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter (Pass godt på når det nærmer seg slutten av steketiden, det er viktig at marengsen ikke blir for mørk) |
7 Avkjøles (på sukret bakepapir) før rulling |
8 Pisk fløten til krem. – Spre utover kaken og fordel bær over. – Rull sammen til en rullekake og – Server i skiver |

TIPS! Denne kaken er flott å fryse, og den smaker faktisk best litt halvfrossent!