Overraskelselunsj med 30 gjester og oppskrift på Coleslaw fra søndagens grillparty

Nok en gang smiler værgudene til meg og jeg er skikkelig takknemlig. – For i dag skal jeg og min søster arrangere en overraskelseslunsj for våre foreldre i anledning deres 80-årsdager. Begge to har fylt 80 år i løpet av året, men de har ikke feiret dagen skikkelig enda. Joda, Den aller nærmeste familien er invitert til Rondane høyfjellshotell for å feire dagen sammen med dem i slutten av august. Men i dag er det lunsj for alle deres beste venner og de nærmeste søskenbarna. Det skal bli så gøy! – De vet ingenting, og vi har klart å holde tett, iallefall er det ingen som har fortalt meg at de har forsnakket seg! Gjett om jeg gleder meg til å overraske dem.

For å hoppe rett til oppskriften på Coleslaw, TRYKK HER

Neida, jeg skal ikke gjøre alt alene. Som sagt, min søster Ingrid er medarrangør. Og i går hadde vi god hjelp i ektefeller, sønner og datter til å flytte rundt på alle møblene i hele huset. For helt ærlig, Huset mitt er ikke møblert til å bespise 30 personer! Det er derfor det er så flott at været er bra, for da kan vi bruke terrassen i tillegg, og dermed blir arealet gjestene kan bevege seg på mye større. Men det gikk overraskende bra. Vi fikk dessverre ikke til ett langt festbord, fordi det var høyde- og breddeforskjeller mellom bordene. Så det får bli tre bord da. Men det blir bra det også – mine foreldre får regjerer på hvert sitt. Det siste blir kanskje litt stusslig uten glansen fra et bursdagsbarn, men jeg har de jeg har plassert der er veldig sosiale, hyggelige og kjenner hverandre godt. Så det kanskje det beste bordet av de alle. Jeg har lagt ved bilde av bordene, det har jeg tatt akkurat nå, så forrettene som skal stå der er ikke satt frem enda. Men hvis du følger med i morgen, skal jeg fortelle mer om selskapet, røpe menyen, og legge ut noen flere bilder. Men nå har jeg det strengt tatt veldig travelt – for det er fremdeles salat som skal kuttes, kaker som skal pyntes og mye, mye mer. Til vi møtes i morgen, kan du kose deg med oppskriften på Coleslaw som var på menyen på grillpartyet på søndag (oppskrift etter bildet eller trykk HER).

Coleslaw

Coleslaw er skikkelig godt som tilbehør både ti grillmat, til fisk og til kjøtt. Det beste av alt er at det er veldig enkelt å lage: Bare å raspe og blande. Har du foodprosessor, kan du bare rive alt på det groveste rivjernet som er med. Slawen blir best hvis du laget majonesen selv, men du kan godt bruke ferdig kjøpt majones.

Coleslaw Ingredienser 1 Gulrot ⅛ Kålrot ¼ Hodekål ½ porsjon Majones
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 – 8 15 min. Lett

Ingredienser:

1 Gulrot
Kålrot
¼ Hodekål
½ porsjon Majones , for oppskrift trykk HER

NB! Mengden med de ulike ingrediensene kan du variere etter hva du liker og hva du har, og hvor mange dette er til kommer an på hvor mye annet tilbehør du har.

Du kan godt bruke ferdigkjøpt majones istedenfor å lage den selv.

Slik gjør du:

1. Lag majones, for oppskrift trykk HER
2. Skrell og vask grønnsakene
3. Grov rasp kål- og gulrot
4. Finstrime hodekålen
5. Bland sammen grønnsaker og majones
Coleslaw Ingredienser 1 Gulrot ⅛ Kålrot ¼ Hodekål ½ porsjon Majones

Leave a comment