Grillparty: Svinefilet og nye silikonmatter til grillen

Hva er vel en sommer uten grillparty? Til årets grillinger, har vi kjøpt silikonmatter til grillen. Vi har vært spent i hele sommer på å prøve dem ut. Siden vi har tilbrakt så mye tid på sommerhuset vårt, hvor vi har pusset opp soverom og kjøkken, har det liksom ikke vært tid til å lage et grillparty, før det vi hadde her forleden søndag. Og da fikk vi endelig prøvd ut grillmattene:

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på grillet svinefilet, TRYKK HER

Svinefilet, marinert og grillet Ingredienser: 850 g Svinefilet 3 fedd Hvitløk (skivet) 4 cm Ingefær (hakket) 10 stilker Rosmarin 2 dl Olivenolje 1 ss Pepper 2 Brødposer (plast)
Grill og Grillmattene klare til bruk

De fungerte helt fint. Maten satte seg ikke fast på grillristen, og vi behøvde mye mindre olje på det vi grillet. Det beste av alt var at rengjøringen tok mye mindre tid enn hva det har gjort tidligere. Alt i alt vellykket, må jeg si.

Svinefilet, marinert og grillet Ingredienser: 850 g Svinefilet 3 fedd Hvitløk (skivet) 4 cm Ingefær (hakket) 10 stilker Rosmarin 2 dl Olivenolje 1 ss Pepper 2 Brødposer (plast)
Grillmattene fungerte helt fint. Alle oppskriftene fra Grillpartyet vil bli lagt ut etterhvert!

Hos oss er da svinefilet en naturlig rett å ta med på grillen. Selvfølgelig bruker vi å grille masse annet godt også men svinefileten er helt selvskrevet. Jeg la svinefileten i marinade kvelden før vi skulle grille, for jeg hadde fersk svinefilet. Du trenger ikke å legge den i marinade så lenge før, men den bør minst få en time. Likevel jo lengre jo bedre. Av og til, bruker jeg en frossen svinefilet, da legger jeg den frosne fileten rett i marinaden, og lar den tine der. Når du marinerer kjøttet på forhånden blir den både saftigere, og bedre. Uansett, svinefileten gikk unna, og det virket som om gjestene virkelig satte pris på den.

Oppskriften på grillet svinefilet etter bildet eller TRYKK HER for å hoppe rett til den

Svinefilet, marinert og grillet Ingredienser: 850 g Svinefilet 3 fedd Hvitløk (skivet) 4 cm Ingefær (hakket) 10 stilker Rosmarin 2 dl Olivenolje 1 ss Pepper 2 Brødposer (plast)
Svinefileten, ferdig oppskåret, klar til servering

Svinefilet marinert og grillet

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4-8 20 min. på grillen Enkel

Ingredienser:

850 g Svinefilet
3 fedd Hvitløk (skivet)
4 cm Ingefær (hakket)
10 stilker Rosmarin
2 dl Olivenolje
1 ss Pepper
2 Brødposer (plast)
Svinefilet, marinert og grillet Ingredienser: 850 g Svinefilet 3 fedd Hvitløk (skivet) 4 cm Ingefær (hakket) 10 stilker Rosmarin 2 dl Olivenolje 1 ss Pepper 2 Brødposer (plast)
Bruk termometer – da får du best resultat

Slik gjør du:

1 Ha brødposene i hverandre
(så det blir en dobbel pose)
2 Ha oppi:
Hvitløk (skivet), Ingefær(hakket), Rosmarin, Olivenolje, Pepper og Svinefileten
3 Knyt sammen posene, og
– Vend den noen ganger
– La den ligge i kjøleskap i 1-24 timer
– Vend av og til på posen
4 Ta svinefilet ut av marinaden
– Legg den på grillen
(på direkte varme), og
– Lag fine stekeriller,
– Legg den over på indirekte varme, og
– Sett i et steketermometer
– Snu noen ganger,
– La den ligge til ca. 64-66 grader (kjernetemeratur)
Den trenger ca.18-20 min. ppå grillen
– La den så hvile seg opp til 66-68 grader
(ca. 10 min.)
5 Skjæres i skiver og serveres med
Farmors Potetsalat, Coleslaw, Krydrede potetbåter, Grønnsalat, Majones og Slidersbrød

Tilbehør:

Bordet er klart for gjestene, dekket med Farmors potetsalat, Grønnsalat , Coleslaw, Majones, og Slidersbrød

Leave a comment