Overraskelselunsjens forrett: Ingrids Skagenrøre på farmors myke loff

Da vi hadde overraskelselunsjen for mine foreldre serverte vi Skagensrøre på hjemmebakt brød som forrett. Grunnen til at vi valgte Skagensrøre var både fordi den var veldig populær som forrett på 70-tallet og fordi det er utrolig godt. Vi fordelte det slik at Ingrid lagde Skagensrøra, og jeg bakte farmors myke loff til. Det ble utrolig god, og det virket også som gjestene satte pris på denne forretten.

For å hoppe rett til oppskriften på Ingrids Skagensrøre, TRYKK HER

For oppskrift på Farmors myke loff, TRYKK HER

Tro det, eller ei, men midt i all oppleggingen og serveringen av maten, glemte jeg rett og slett å ta bilde av den. Jeg hadde jo tenkt å vise frem 28 flotte forretter som alle var klar for servering. Vi skar opp brødet og la på salat før gjestene kom . Siste finish skulle vil gjøre når gjestene kom. Da skule bildene tas. Men den gang ei, slik gikk det ikke. For Ingrid la opp Skagensrøra, og jeg serverte. I alt dette stresset, glemte jeg rett og slett å ta bilde. Ikke et eneste bilde av forretten tok jeg. Nei, det er ikke helt rett – jeg tok bilde av tolv brødskiver med salatblad for å se hvordan det tok seg ut, når jeg skulle ta bilde etterpå.

Så da var gode råd dyre. Hva gjør jeg nå da? Siden jeg hadde lovet ut oppskrifter og bilder av alle rettene på overraskelselunsjen? Jo, jeg laget den like godt på nytt. Ikke til 28 personer denne gangen, men til fire. Skagensrøra ble like god som første gang, så søsteren hadde nok holdt seg til oppskrifta si da hun laget den den første gangen. Skikkelig god er den!

Ingrids Skagensrøre

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   15 min. Enkel

Ingredienser:

2 dl Rømme
2 ss Majones
(for oppskrift, trykk HER)
1 ts Sennep
1½ ts Søt chilisaus
2 ss Rødløk (finhakket)
2 ss Dill (finhakket)
2 ts Sitronskall (finraspet)
200 g Reker (renskede)
200 g Krepsehaler (renskede)
  Salt, pepper
4 Salatblader
4 ts Rogn
½ Sitron

Tips! Du kan godt bruke ferdig kjøpt majones til denne oppskriften, men hvis du ønsker å lage majonesen selv, trykk HER for oppskrift

Slik gjør du:

1. Rens reker, og kreps
– Finhakk løk og urter
– Rasp sitronen
2. Bland sammen dressingen:
Rømme
Majones
Sennep
Søt chilisaus
Rødløk (finhakket)
Dill (finhakket)
Sitronskall (finraspet)
– Smakt til med salt og pepper
3. Bland sammen skalldyr og dressing
4. Monter:  
– Legg salatblader på 4 skiver av farmors myke loff
– Fordel Skagensrøra på de 4 salatbladene
– Pynt med 1 ts rogn,
– En liten sitronbåt,
– En dillkvast,
– En agurkskive , og
– Eventuelt litt egg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s