Det er en enkel og god salat som kan spises som lunsj, forrett eller som en lettere middag. Nydelig med brød til!

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 boks | Tunfisk i olje eller vann |
| ½ pose | Crispisalat |
| 10 -12 | Cherry tomater (eller to store) |
| 1/2 | Agurk |
| 1 | Rødløk (liten) |
| 2 ss | Sitronsaft (presset) |
| 10 -15 | Oliven (svarte) |
| 2 | Egg (hardkokt) |
| 1 ss | olje (oliven) |
| Salt og svart pepper, og – Eventuelt grønt til pynt |
Slik gjør du:
| 1 Kok, avkjøl, – Skrell eggene, og – Skjær dem i tynne skiver |
| 2 Skyll grønsakene |
| 3 Skjær løken i tynne skiver, – Del cherrytomatene i to, og – Kutt agurker i små biter |
| 4 Tøm vannet eller olje fra fisken, – Mos fisken med gaffel |
| 5 Legg revne salatblad på et fat, – Fordel løk, agurk, og noen oliven over salatbladene – Fordel tunfisken over grønnsakene – Toppes med eggeskiver |
| 6 Bland sitronsaft med olivenolje, og – Hell over salaten NB! Hvis du bruker tunfisk i olje, trenger du mindre olje |



| 7 Pyntes med eggeskiver, og – med tomater og oliven som egges rundt rundt |
| 8 Bruk salt og pepper etter smak, og – Serveres med godt brød |
Forslag til brød du kan ha til:






