Kjøttfrimandag med Paprika fylt med potet og indiske krydder

Dette er en kjempegod og fargerik middagsrett, men den fungerer også flott som forrett i et middagsselskap. Du kan velge selv om du vil dele paprikaene i to eller om du bare skjærer av toppen på paprikaen og lager hele paprikaer. Det blir også ganske tøft, for da kan du bruke toppen med stilk som «lokk». Eller du kan kutte den opp og ha den i fyllet.

Paprika fylt med potet og indiske krydder Ingredienser: 325 g Poteter (4 middels store) 5 ss Olje (oliven) ½ ts Sennepsfrø ½ ts Spiskummen ½ Løk (hakket) 1 Chili (hakket) ½ ts Gurkemeie ½ ts Paprikapulver 1 ts Garam masala 75 g Cashew nøtter (hakket) 2 ts Koriander 1 ss Sitronsaft 4 Paprika Salt, pepper

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
3-690 min.Middels
Paprika fylt med potet og indiske krydder Ingredienser: 325 g Poteter (4 middels store) 5 ss Olje (oliven) ½ ts Sennepsfrø ½ ts Spiskummen ½ Løk (hakket) 1 Chili (hakket) ½ ts Gurkemeie ½ ts Paprikapulver 1 ts Garam masala 75 g Cashew nøtter (hakket) 2 ts Koriander 1 ss Sitronsaft 4 Paprika Salt, pepper

Ingredienser:

325 gPoteter (4 middels store)
5 ssOlje (oliven)
½ tsSennepsfrø
½ tsSpiskummen
½Løk (hakket)
1Chili (hakket)
½ tsGurkemeie
½ tsPaprikapulver
1 tsGaram masala
75 gCashew nøtter (hakket)
2 tsKoriander
1 ssSitronsaft
4Paprika
 Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Kok potetene med skallet på,
– Avkjøl dem,
– Skrell dem
– Mos dem lett med en gaffel
NB! Det skal være store biter i mosen
2 Sett ovnen på 190 grader
– Hakk løken
– Ta eventuelt ut frøene fra chilien og hakk den
– Vask paprikaene
– Skjær av toppen og
– Fjern frø og hvite hinner
3 Lag Krydderblandingen:
– Sett stekepanna på middelsvarme, ha i olje
– Når oljen er varm
– Tilsett sennepsfrøene og  
– La dem steke i ca. 10 sek
– Tilsett kummen
– La dem steke i ca. 5 sek
– Tilsett løk og chili,
– Stek i 5-6 min., mens du rører  til løken har blitt myk
– Tilsett gurkemeie, paprika, garam masala, og Cashew nøtter
– La det steke i ca. 1 min.
– Ta panna av varmen
4 Tilsett Krydderblandingen til potetene,
– Sammen med salt, koriander og sitronsaft
– Bland det hele godt sammen
5 Fyll den krydrede potetblandingen i paprikaene  
Fyll dem helt opp
Press fyllet lett ned, og
Jevn ut overflaten med baksiden av en skje
6 Ha 2 ss olje i stekepanna, og  
– Varm den opp til middels varme
– Ha i paprikaene, og .
– Rør dem rundt til de er dekt med olje
– Ha paprikaene over til ei ildfast form
7 La dem steke i 25-30 min.
8 Severes varme,
Smaker godt sammen med Indisk flatbrød, Tomat chutney og Yoghurtdressing

Paprika fylt med potet og indiske krydder, passer utrolig godt sammen med:

Paprika fylt med potet og indiske krydder Ingredienser: 325 g Poteter (4 middels store) 5 ss Olje (oliven) ½ ts Sennepsfrø ½ ts Spiskummen ½ Løk (hakket) 1 Chili (hakket) ½ ts Gurkemeie ½ ts Paprikapulver 1 ts Garam masala 75 g Cashew nøtter (hakket) 2 ts Koriander 1 ss Sitronsaft 4 Paprika Salt, pepper

Leave a comment