Lihkku beivviin – Gratulerer med dagen!
I dag 6 februar er det samefolkets nasjonaldag, og jeg markerer dagen med å lage Finnbiff til middag. Finnbiff er norsk tradisjonsmat, og utrolig godt. Nå er det ulike oppfatninger om finnbiff er en matrett, eller om det er kjøttet som det refereres til. I iallefall jeg er oppvokst med at finnbiff er navnet på denne matretten, mens Reinsdyrskav er navnet på de små, løvtynne og delikate skivene med kjøtt. Utrolig godt sammen med Potetmos (- for oppskrift, trykk HER).

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30-40 min | Enkel |
Ingredienser:
| 200 g | Bacon |
| 300 g | Sjampinjong (eller annen sopp) |
| 4 ss | Smør |
| 400 g | Reinsdyrskav |
| 1 dl | Vann |
| 1 bx | Rømme (3 dl) |
| 3 skiver | Brun ost |
| Salt og pepper |
Slik gjør du:
| 1 Rens soppen, – Skjær den i skiver, – Stek soppen, og – Tilsett litt smør mot slutten av stekingen – Ha soppen over i en kasserolle |
| 2 Ta reinsdyrskav ut av fryseren, og – La det ligge på kjøkkenbenken |
| 3 Del baconet i biter, og – Stek det gylden i litt smør – Ha det over i kasserollen, |
| 4 Ha litt smør i stekepanna, og – Ha i ca. 1/3 av reinskavet – Stek det til det begynner å få farge – Ha det over i kasserollen, – Gjenta prosessen til alt er stekt |
| 5 Tilsett vann, kok opp og senk varmen – La det småkoke i ca. 10 min. |
| 6 Tilsett rømme, melk, ost, – La det trekke i ca. 5 min. – Smak til med salt og pepper |
| 7 Serveres med Potetmos (- for oppskrift, trykk HER), tyttebær og grønnsaker |

Tilbehør:




