Fredagskos – Gul kake med sjokoladekrem

Gul kake med sjokoladekrem, er en veldig godt kake. Sjokoladekremen er rund og god både konsistens og smak. Dette blir en stor kake, så det lønner seg å bruke en ganske stor kakeform- eller du kan steke kaken i langpanna og stikke ut passe store kakebunner.

Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
10-121 timeEnkel

Ingredienser:

150 gSmør (romtemperert)
1 dlOlje (nøytral)
5 dlSukker
3Egg (romtemperert)
2Eggeplommer (romtemperert)
1 ssVaniljeekstrakt (eller -sukker)
2 ½ tsBakepulver
7 ½ dlHvetemel
2 ½ dlKefir (romtemperert)

Fyll & topping (sjokoladekrem):

120 gSmør
2 dlKakaopulver
7 ½ dlMelis
1 ½ – 2 dlRømme
1 tsVaniljeekstrakt (-sukker)
Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen av ei springform
( ca. 26 – 30 cm)
– Smør kantene
2 Rør sammen sukker og smør,
– Til det blir en myk masse
– Tilsett oljen og
– Pisk til blandingen er luftig
3 Sikt sammen hvetemel og bakepulver
– Tilsett hvetemel og melk litt om gangen
4 Hell røra i forma, og Stek i ca. 30 – 40 min,
Til kaka har fått litt farge
Stikk gjerne med en pinne i midten, for å se om den er ferdig
-da skal pinnen komme ut med noen fuktige biter på seg
NB ikke stek den for lenge, for da vil den bli veldig tørr
5 Avkjøles på rist
6 Lag sjokoladekremen (fyll og topping):
– Smelt smøret
– Tilsett kakaopulver og vaniljesukker, og
– Rør det godt inn
– Ha Melisen i en bolle,
– Hell Kakaoblandingen over
– Rør til blandingen er blitt luftig
-Tilsett rømmen, og
– Rør litt til
7 Når kaka er blitt helt kald:
– Del den i 2, 3 eller 4 alt etter hvor stor form du brukte
– Ha sjokoladekremen mellom lagene, og på toppen
– Sett kaka i kjøleskapet så kremen får sette seg
Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s