Fredagskos – Gul kake med sjokoladekrem

Gul kake med sjokoladekrem, er en veldig godt kake. Sjokoladekremen er rund og god både konsistens og smak. Dette blir en stor kake, så det lønner seg å bruke en ganske stor kakeform- eller du kan steke kaken i langpanna og stikke ut passe store kakebunner.

Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
10-121 timeEnkel

Ingredienser:

150 gSmør (romtemperert)
1 dlOlje (nøytral)
5 dlSukker
3Egg (romtemperert)
2Eggeplommer (romtemperert)
1 ssVaniljeekstrakt (eller -sukker)
2 ½ tsBakepulver
7 ½ dlHvetemel
2 ½ dlKefir (romtemperert)

Fyll & topping (sjokoladekrem):

120 gSmør
2 dlKakaopulver
7 ½ dlMelis
1 ½ – 2 dlRømme
1 tsVaniljeekstrakt (-sukker)
Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen av ei springform
( ca. 26 – 30 cm)
– Smør kantene
2 Rør sammen sukker og smør,
– Til det blir en myk masse
– Tilsett oljen og
– Pisk til blandingen er luftig
3 Sikt sammen hvetemel og bakepulver
– Tilsett hvetemel og melk litt om gangen
4 Hell røra i forma, og Stek i ca. 30 – 40 min,
Til kaka har fått litt farge
Stikk gjerne med en pinne i midten, for å se om den er ferdig
-da skal pinnen komme ut med noen fuktige biter på seg
NB ikke stek den for lenge, for da vil den bli veldig tørr
5 Avkjøles på rist
6 Lag sjokoladekremen (fyll og topping):
– Smelt smøret
– Tilsett kakaopulver og vaniljesukker, og
– Rør det godt inn
– Ha Melisen i en bolle,
– Hell Kakaoblandingen over
– Rør til blandingen er blitt luftig
-Tilsett rømmen, og
– Rør litt til
7 Når kaka er blitt helt kald:
– Del den i 2, 3 eller 4 alt etter hvor stor form du brukte
– Ha sjokoladekremen mellom lagene, og på toppen
– Sett kaka i kjøleskapet så kremen får sette seg
Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s