Jeg bruker å bake doble porsjoner av disse rundstykkene, og putte de vi ikke spiser i fryseren. Det er utrolig greit å ha litt rundstykker på lur, til en senere anledning!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
24 – 30 | 3 timer over 2 dager | Enkel/ middels |
Ingredienser:
Dag 1:
135 g | Hvetemel |
1 ½ dl | Vann (kaldt) |
1 g | Gjær (fersk- som en ert) |
Dag 2:
1 kg | Hvetemel |
2 ss | Olje (raps) |
2 ts | Salt |
20 g | Gjær |
5 dl | Vann |
Slik gjør du:
Dag 1:
Bland sammen alle ingrediensene for dag – Dekk med plastfilm, – La stå i 8 – 12 timer |
Dag 2:
1 Bland sammen ingrediensene for dag 2 med deigen fra dag 1 – Elt i 15- 20 min. – Hell deigen ut på et bakebord, – Del dem i fire like store emner, og – La dem hvile i 10 min. |
2 Legg Bakepapir på et stekebrett og – Sett ovnen på 230 grader |
3 Hell deigen ut på et bakebord, – Trill ut rundstykkene, og – Legg den på bakepapiret |
4 La dem heve under kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse Ca. 1-2 timer |

5 Stekes på 230 grader i ca. 10 min. |
6 Avkjøles på rist |
