Bakte epler med rosiner og mandler er en dessert jeg tenker tilbake på med glede. Den fikk jeg ofte fikk da jeg besøkte min mormor og morfar da jeg var barn. Jeg er ikke helt sikker på om jeg likte selve desserten, eller om det var den gode duften som spredte seg i kjøkkenet, mens vi spiste middag, som var det beste. Eller kanskje det var kombinasjonen av duften av kanelen, sammen med det akkurat passe varme eple, rosinene og den varme vaniljesausen. – NAM, jeg får vann i munnen den dag i dag. en Bakt eple er en fantastisk høstdessert. Det er enkelt og greit og lage, og smaker kjempe godt sammen med vaniljesaus. Så i dag blir det bakte epler hjemme hos meg.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Epler |
80 g | Rosiner |
50 g | Mandler (hakket) |
2 ss | Smør |
1½ ss | Sukker |
1 – 1½ ts | Kanel |
Vaniljesaus, for oppskrift trykk her |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 225 grader – Vask og tørk eplene, – Stikk ut kjernehuset Hvis du ikke vill at skallet skal sprekke, stikker du litt i skallet |
2 Vask og tørk eplene, – Stikk ut kjernehuset – Stikk event. i skallet så skallet ikke sprekker |
3 Sett eplene i smurt ildfast form |
4 Hakk mandlene |
5 Rør smør, kanel og sukker mykt – Tilsett rosiner og mandler – Fyll blandingen i hullet (etter kjernehuset) (bruk to teskjeer) |
6 Stek eplene i 15-20 min. Til de er møre med holder fasongen. |
7 Lag vaniljesaus |
8 Server eplene, varme eller lunkne sammen med vaniljesaus |

Tilbehør: