Mormors eplekake med hjemmelaget vaniljesaus

Dette er min mormor Gudruns oppskrift på eplekake, og den er skikkelig god. Eller for å være helt ærlig, som barn syntes jeg nok det var litt vel mye epler og lite kake. For jeg elsket kaker og søte saker. – Ja, det gjør jeg jo fremdeles, men setter nok mye mer pris på eplene nå. I mormors oppskrift var det mye epler. I oppskriften står det at du skal bruke 6 epler. Jeg bruker bare å ha oppi så mye epler som jeg får oppi, eller så mye jeg har. Som Mormor lager jeg eplekaken med to lag epler: Ett i midten og ett på toppen. Hvis du synes det blir litt i det meste laget, kan du halvere eplemengden, og bare legge epler på toppen av kaka. Det bruker jeg å gjøre hvis jeg ikke har så mange epler. I oppskriften stod det opprinnelig at du skal skrelle eplene, og det kan man selvfølgelig gjøre. Jeg gjør sjelden det – bare hvis skallet er skrukkete og stygt skreller jeg . Men jeg gjør det ikke på nyplukkete ferske epler rett fra hagen – Det er vel smak og behag tenker jeg.

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel

Ingredienser:

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
  1 kake   60 min Enkel
2 Egg
1 ½ dl Sukker
3 ss Margarin (smeltet)
1 ½ dl Melk
3 dl Hvetemel
1 ½ ts Bakepulver
4 – 6 Epler (i biter)
  Sukker og kanel

Tilbehør:

  1 porsjonVaniljesaus, for oppskrift trykk her

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175°C , og
– Smør en kakeform
2 (Skrell, og)
– Rens eplene, og
– Skjær dem i båter
3 Pisk eggedosis av egg og sukker
4 Sikt inn mel og bakepulver og vend inn melk og margarin
5 Hell halvparten av røra i en form, og
– Dekk den med eplebiter
– Hel over resten av røra, og
– Legg eplebitene på toppen i et pent mønster
– Dryss over sukker og kanel
6 Stekes i 40 minutter, nederst i ovnen
7 Avkjøles på rist
Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel

Tips! Du trenger ikke å lage eplekaken i ei rund springform, andre former, slik som for eksempel, brødformer går også bra!

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel
Eplekake – stekt i brødform og servert som dessert sammen med mormors enkle vaniljesaus

Tilbehør:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s