Sjampinjong paté som smårett

Det er litt luksus å bruke ferske sjampinjonger til en paté. Men når det er sagt er det absolutt verdt det. Det er en skikkelig høstrett. Ideen kommer fra min mormors kokebok, men jeg har byttet ut noen ingredienser slik som for eksempel fløte og rømme med ost, gressløk med vår løk, tilsatt hvitløk for smak mm. hm, når jeg skriver det sånn høres det ut som en helt ny rett. Men Ideen kommer fra i alle fall fra mormors kokebok. Patén bør serveres med noe, salt og syrlig som tilbehør,. Siden det er epletid, og jeg har verdens beste epletre, serverte jeg den blant annet med eplebåter og granateplekjerner. Sjampinjong paté passer utmerket som en forrett, eller smårett. Eventuelle rester egner seg utmerket som pålegg på grovt brød i for eksempel matpakken.

Sjampinjong paté Ingredienser: 2 ss Smør 2 ss Olje (oliven) 500 g Sjampinjonger 2 fedd Hvitløk 4 Vårløk 2 ss Sitronsaft 100 g Ricotta 100 g Philadelphia 2-4 ss Persille Valgfritt tilbehør: Syltete agurker Sølvløk Rødløk Rødløkskompott Stekt sjampinjong Eplebåter Granateple Knekkebrød eller brød

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-830 minEnkel

Ingredienser:

2 ssSmør
2 ssOlje (oliven)
500 gSjampinjonger
2 feddHvitløk
4Vårløk
2 ssSitronsaft
100 gRicotta
100 gPhiladelphia
2-4 ssPersille

Valgfritt tilbehør:

 Syltete agurker
 Sølvløk
 Rødløk
 Rødløksmarmelade (for oppskrift, trykk HER)
 Stekt sjampinjong
 Eplebåter
 Granateple
 Knekkebrød eller brød

Sjampinjong paté Ingredienser: 2 ss Smør 2 ss Olje (oliven) 500 g Sjampinjonger 2 fedd Hvitløk 4 Vårløk 2 ss Sitronsaft 100 g Ricotta 100 g Philadelphia 2-4 ss Persille Valgfritt tilbehør: Syltete agurker Sølvløk Rødløk Rødløkskompott Stekt sjampinjong Eplebåter Granateple Knekkebrød eller brød

Slik gjør du:

1 Rens og skjær soppen i små biter
–  Skjær vårløken i biter og hakk hvitløken
2 Smelt smør olje i en stekepanne, og
– Stek soppen til den er blitt gyllen
– Ha soppen over på et kjøkkenhåndkle
3 Smelt smør og olje i en stekepanne, og
– Stek hvit- og vårløk blank
4 Ha sopp, og hvit- og vårløk i en blender e.l.
– Tilsett sitron, ostene og persille, og
– Kjør til en ganske glatt masse
– Smak til med salt og pepper
5 Ha alt i en serveringsskål eller i små porsjonskåler
– La det stå kaldt så den får satt seg.
6 Pynt eventuelt med sammenrørt Philadephia og ricotta, og granateple kjerner,
– Serveres med knekkebrød eller brød, samt
(valgfritt) tilbehør

Sjampinjong paté Ingredienser: 2 ss Smør 2 ss Olje (oliven) 500 g Sjampinjonger 2 fedd Hvitløk 4 Vårløk 2 ss Sitronsaft 100 g Ricotta 100 g Philadelphia 2-4 ss Persille Valgfritt tilbehør: Syltete agurker Sølvløk Rødløk Rødløkskompott Stekt sjampinjong Eplebåter Granateple Knekkebrød eller brød

Valgfritt tilbehør:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s