Den norske epledagen er blitt flyttet til den siste tirsdagen i september, og det er i dag! Eplene på mitt lille epletre er modne og klare for innhøstning. Når sant skal sies har jeg plukket epler lenge, bakt litt, spist litt osv. Og jeg kommer vel til å holde på ei stund til tenker jeg.
Flere oppskrifter med epler på slutten av blogginnlegget , trykk her for å hoppe direkte dit

I dag har jeg tørket epler eller laget eplechips, om du vil. Eplechips er godt holdbare, men siden de er utrolig gode som snacks vare de ikke så lenge. Eplechips passer godt som et alternativ eller tillegg til potetgull/lørdagsgodt. Min erfaring er at epleskivene ofte blir spist opp før mye annet. Eplechips er også godt å ta med ved siden av matpakken, og spise som snacks før og eller etter lunsj.

Ingredienser:
Ca. ½ kg | Epler |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 90 grader varmluft, og – Legg bakepapir på stekeplater |
2 Vask eplene og tørk dem godt Du kan fjerne skall og kjernehus hvis du vil – Skjær eplene i tynne skiver (2-3 mm) |
3 Legg eple skivene tett i tett på stekeplaten(e) IKKE overlappende |
4 Sett eplene i ovnen, – La dem stå i 60- 90 min – Snu eplene, og – La dem stå i 60-90 min. til Hvis eplene ikke er helt tørre og sprø enda, kan du la dem fortsette å steke Eventuelt slå ned til 50 grader og la dem stå natta over |
5 oppbevares på tørre glass eller i plastposer |



Trykk på linken ved siden av bildet for å komme til oppskriften: