Churros er enkelt å lage og smaker godt spesielt etter en tapas lunsj

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | Enkel |
Ingredienser:
| 75 g | Smør |
| 2 ss | Sukker |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2 ½ dl | Vann |
| 2 ½ dl | Hvetemel |
| 3 | Egg |
Slik gjør du:
| 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør – Tilsett hvetemelet, og – Rør til deigen former seg il en ball |
| 2 Rør inn eggene – Ett om gangen – Til en jevn og myk deig |
| 3 Ha deigen over i en sprøytepose – Gjerne med en stjerneformet tipp |
| 4 Varm olje (180 grader) |
| 5 Stek churrosene i oljen: – Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) – Når de er gylne ta dem opp av oljen, (bruk en klype eller en frityrsleiv – Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger |
| 6 Servers nystekte, overstrødde med sukker eller med sjokoladesaus |




