Candy cane vognhjul kjeks er dekorative kjekser som passer godt til jul og advent. De smaker rett og slett av av deilig peppermynte.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 24 | 90 min. | Middels |
Ingredienser:
| 125 g | Smør |
| 150 g | Sukker |
| 1 | Egg |
| 200 g | Hvetemel |
| Rød konditorfarge |
Pynt:
| 150 g | Hvit sjokolade |
| 2 dl | Candy cane – knust (til strø) |

Slik gjør du:
| 1 Visp smør sukker, til det er lyst og luftig – Tilsett egg, og – Visp til det er blandet – Tilsett hvetemelet og – Visp til alt er godt blandet |
| 2 Del deigen i 2 like store deler – Pakk den ene halv delen inn i plast, – Tilsett rød konditorfarge i den andre halvdelen – kna til fargen er jevnt fordelt – Pakk den rosa deigen inn i plast, og – La begge deigene hvile i kjøleskapet i minst 30 min. |
| 3 Legg den lyse deigen på et bakepapir, og – Legg et annet bakepapir over – Kjevle til et rektangel Ca. 16 x 24 cm – Gjør det samme med den røde deigen – Med langsiden av den lyse deigen mot deg – Legg den røde deigen oppå, men med 1 cm forskyvning – Begynn å rulle -Bruk bakepapiret som hjelp, og -Rull til en lang pølse |
| 4 Rull pølsa inn i plast og – La den hvile i kjøleskapet i minst 30 min. Men gjerne natten over |
| 5 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 6 Skjær deigpølsa i ½ cm tykke skiver, og – Legg dem på stekebrettene |
| 7 La dem steke i ca. 10 min. Til de er lys gyllen, og kan trykkes forsiktig ned uten at de går i stykker |
| 8 La dem avkjøle på rist |
| 9 Lag glasuren: – Bland sammen melis og vann |
| 10 Knus candy cane |
| 11 dypp enden på hjulet i glasuren, og – Rull den i knust candy cane |
| 12 La dem tørke |
| 13 Oppbevares i en kakeboks |



