9 Desember – Berlinerkranser

Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 100). Berlinerkransene er gode og absolutt verdt å bake.

Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 100» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 2 Eggeplommer (Hardkokte) 2 Eggeplommer (rå) 100 g Sukker 250 g Smør 300 g Hvetemel Eggehvite og sukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 402 timerMiddels

Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 100» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 2 Eggeplommer (Hardkokte) 2 Eggeplommer (rå) 100 g Sukker 250 g Smør 300 g Hvetemel Eggehvite og sukker

Ingredienser:

2Eggeplommer (Hardkokte)
2Eggeplommer (rå)
100 gSukker
250 gSmør
300 gHvetemel
  
 Eggehvite og sukker
  

Slik gjør du:

1 Kok 2 egg, og
– Avkjøl og skrell dem
– Fjern eggehviten
2 Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bakebolle, og
– Rør inn de rå eggeplommene,
– Tilsett sukker og
– Pisk til lett eggedosis
3 Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselsvis
– Elt deigen jevn og
– Dekk til med plast, og
– Sett til avkjøling i ca. 1 time
4 Sett ovnen på 180 grader og
– Legg bakepapir på to stekebrett
4 Trill ut tynne pølser på lett melet bakebord
–  Del pølsene i ca. 12 cm lange biter, og
– Form til små Berlinerkranser
– Legg dem på et stekebrett med bakepapir
5 Pensle hver Berlinerkrans med eggehvite, og
– Strø over perlesukker
6 Stekes på midterste rille i stekeovnen
ved 180 grader i ca. 10 min.
Til de er gylne og gjennomstekte
7 Legg dem forsiktig på ei rist når de er litt avkjølte

Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 100» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 2 Eggeplommer (Hardkokte) 2 Eggeplommer (rå) 100 g Sukker 250 g Smør 300 g Hvetemel Eggehvite og sukker

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Flere oppskrifter fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” – trykk HER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s