Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 100). Berlinerkransene er gode og absolutt verdt å bake.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 40 | 2 timer | Middels |

Ingredienser:
| 2 | Eggeplommer (Hardkokte) |
| 2 | Eggeplommer (rå) |
| 100 g | Sukker |
| 250 g | Smør |
| 300 g | Hvetemel |
| Eggehvite og sukker | |
Slik gjør du:
| 1 Kok 2 egg, og – Avkjøl og skrell dem – Fjern eggehviten |
| 2 Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bakebolle, og – Rør inn de rå eggeplommene, – Tilsett sukker og – Pisk til lett eggedosis |
| 3 Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselsvis – Elt deigen jevn og – Dekk til med plast, og – Sett til avkjøling i ca. 1 time |
| 4 Sett ovnen på 180 grader og – Legg bakepapir på to stekebrett |
| 4 Trill ut tynne pølser på lett melet bakebord – Del pølsene i ca. 12 cm lange biter, og – Form til små Berlinerkranser – Legg dem på et stekebrett med bakepapir |
| 5 Pensle hver Berlinerkrans med eggehvite, og – Strø over perlesukker |
| 6 Stekes på midterste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Til de er gylne og gjennomstekte |
| 7 Legg dem forsiktig på ei rist når de er litt avkjølte |

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

