Crema catalana er en skikkelig enkel å lage, smaker godt. Dessert blir en mellomting mellom Crème brûlée og flan (spansk karamellpudding).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
10 dl | H-melk |
8 | Eggeplommer |
100 g | Sukker |
20 g | Maisenna |
Kanelstang, appelsinskall (sitronskall) | |
Sukker |

Slik gjør du:
1 Del eggene |
2 Varm melken sammen med appelsinskall og kanelstang |
3 Bland sammen sukker og maisenna – Visp eggeplommene, og – Bland det sammen |
4 Når melken koker, – Ta ut appelsinskall og kanelstangen – Hell melken forsiktig over eggeblandingen Mens du rører – Hell blandingen tilbake til kasserollen, og – Kok opp over svak varme |
5 Fordel kremen i 6-8 skåler, og – Sett den til avkjøling (ikke dekk til) Skal bli iskald |
6 Rett før servering: – Dryss over sukker og – Brenn den av – Serveres iskald |
Andre lignede desserter:
