Fredagskos med Crema catalana

Crema catalana er en skikkelig enkel å lage, smaker godt. Dessert blir en mellomting mellom Crème brûlée og flan (spansk karamellpudding).

Crema catalana Ingredienser: 10 dl H-melk 8 Eggeplommer 100 g Sukker 20 g Maisenna Kanelstang, appelsinskall (sitronskall) Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-820 min.Enkel

Ingredienser:

10 dlH-melk
8Eggeplommer
100 gSukker
20 gMaisenna
 Kanelstang, appelsinskall (sitronskall)
 Sukker

Crema catalana Ingredienser: 10 dl H-melk 8 Eggeplommer 100 g Sukker 20 g Maisenna Kanelstang, appelsinskall (sitronskall) Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Del eggene
2 Varm melken sammen med appelsinskall og kanelstang
3 Bland sammen sukker og maisenna
– Visp eggeplommene, og
– Bland det sammen
4 Når melken koker,
– Ta ut appelsinskall og kanelstangen
– Hell melken forsiktig over eggeblandingen
Mens du rører
– Hell blandingen tilbake til kasserollen, og
– Kok opp over svak varme
5 Fordel kremen i 6-8 skåler, og
– Sett den til avkjøling (ikke dekk til)
Skal bli iskald
6 Rett før servering:
– Dryss over sukker og
– Brenn den av –
Serveres iskald

Andre lignede desserter:

Crema catalana Ingredienser: 10 dl H-melk 8 Eggeplommer 100 g Sukker 20 g Maisenna Kanelstang, appelsinskall (sitronskall) Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s